’CEOcentričan’ poslovni svet kao verzija mračnog srednjeg doba

Foto: envatoelements / Mehaniq41

Ključne tačke
  • Džim Kolins je superstar među poslovnim guruima i piscima.
  • Kolins je mišljenja da je poslovni svet danas usredsređen na direktore i u njima se traže svi odgovori.
  • Zašto je poslovni svet danas ‘CEOcentričan’ i da li je kao takav zaista verzija mračnog srednjeg doba?

Kom god istraživanju poslovnog sveta i njegovih direktora da se obratite, male su šanse da vas zaobiđe ime Džima Kolinsa. Ovaj Amerikanac, superstar među poslovnim guruima i piscima, veoma jasan i prilično potkovan iskustvom, smestio se na knjiške police svih velikih menadžera svetskog glasa. Razloga ima, nema sumnje.

Kolinsa zanimaju kompanije, prosečne, kao i one bolje i njihov put do vrha, a posebno se interesuje za klasu lidera i pojavu centralizma koja je poslednjih godina u biznisu više nego prisutna. Ako jedna kompanija dobro radi, to mora da znači da njeni menadžeri (lideri) dobro rade.

Od lidera sve počinje i sve se završava. A krajnji cilj je okupiti što više njih sa ’pet zvezdica’. Tada su uspeh i rast zagarantovani. Kolinsovo je mišljenje da lideri ’četiri zvezdice’ nemaju tu sposobnost da jedan sistem iz prosečnog prevedu u izvrsnost. Kako piše, ovo njegovo mišljenje zasnovano je na iskustvu i istraživanju.

Liderstvo i bog

Kolins je u pravu kada tvrdi da su poslovni svet, a i šira javnost, prihvatili pogled na poslovanje koje je usredsređeno na direktore. U intervjuu za Thinkers50 Kolins je rekao:

Bio sam protiv pogleda na svet sa generalnim direktorima u centru dešavanja. Odgovori rukovodstva su mi se činili previše jednostavni. Ako kompanija zaista dobro radi, kažemo da je to bilo odlično vođstvo. Ako ne ide kako treba, kažemo da vođstvo nije baš bilo dobro kao što smo mislili da će biti.

Liderstvo danas vidim kao našu verziju mračnog srednjeg doba. Recimo, kada čovek 15.veka nešto nije razumeo – zemljotres ili propadanje useva ili bolest – to je pripisivao bogu. Ali, onda je stiglo prosvetljenje i čovek je otkrio nove oblasti fizike i hemije i tako našao nova objašnjenja za zemljotrese ili propale useve.

Ako bacite pogled na društveni život 20. i 21.veka, svet koji je napravio čovek, videćete da smo i dalje u mračnom srednjem dobu. To pokazuje ova aktuelna sklonost traženju odgovora u liderima i liderstvu.

Liderstvo u 20. i 21.veku je ono što je bio bog u 15-om.

Ako prestanete da tražite odgovore koji su uvek bog ili liderstvo, naći ćete neke druge, dublje“, novinaru Thinkers50 rekao je Kolins.

Poslovni svet i nivo zrelosti

Kad je po Kolinsu svet ’CEOcentričan’, postavlja se pitanje – koji je to taj pravi lider, okićen markerom ’pet zvezdica’ koji očigledno ume da pravi razliku?

Kolinsovo iskustvo je ovakvo:

  • To je lider koji će otpustiti brata ili sestru ako treba da bi kompanija bila bolja.
  • Svoj privatni život će žrtvovati ako se to traži za uspeh kompanije.
  • Bez obzira koliko stresna i teška bila neka odluka, oni će je sprovesti zarad kompanijskog rasta.
  • Ako treba, odustaće i od svoje CEO pozicije.

Kako bi izbegao ’CEOcentričan’ koncept i potražio novi, Kolins je sa saradnicima istraživao druge faktore koji imaju ključnu ulogu u napretku kompanija. Pokušali su i sa zakonima fizike. Ali, na kraju su se ipak zaustavili na ’pet zvezdica’ i shvatili da liderstvo nije digitalna kategorija – ili si dobar ili loš direktor – na šta Kolins dodaje:

Direktorske uloge su liderske i nije pitanje da li ih ima ili nema. Pitanje je nivoa zrelosti“.

Za sada, po Kolinsu, poslovna stvarnost je ’CEOcentrična’ i tu je da ostane.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde