Gvinet Paltrou poslovni potez za 24h. U čemu je trik?

Foto: Wikipedia

Ključne tačke
  • Nastavljajući svoj biznis plan, Gvinet Paltrou je nedavno objavila na Instagram-u da izdaje svoju kuću za odmor na 24 sata preko Airbnb-a
  • Ideja je da promoviše proizvode svoje Goop robne marke i podrži Airbnb akciju
  • Ovakav potez su marketinški znalci ocenili kao izuzetan, a razlog je direktna komunikacija.

Nastavljajući svoj biznis plan, Gvinet Paltrou je nedavno objavila na Instagram-u da izdaje svoju kuću za odmor u Montesitu na jednu noć. U ime saradnje sa Airbnb platformom glumica poziva dvoje ljudi da provedu jednu noć (15. avgust ove godine) u njenoj kući. U ponudi je i večera sa njom i njenim suprugom u okruženju, a kako drugačije, Goop proizvoda koji su svuda po kući.

Pre 15 godina filmska diva Gvinet Paltrou je ušla u svet biznisa. Goop je njen projekat kojim je želela da aktivno učestvuje u ’novom dobu’. Posao je počeo izdavaštvom, tačnije elektronskom poštom kojom se sa svojim timom obraćala čitaocima u nadi da će im ponuditi konstruktivne savete za život u savremenom svetu.

Teme koje su obrađivane su nesumnjivo tražene i aktuelne, od ’ishrane i belih smrti’ do ’sređivanja misli i meditacija’. Ova digitalna ’edukacija i pomoć’ prerasla je u e-commerce sajt koji se brine da njegovi posetioci i kupci ostanu na visokom poželjnom nivou kada je u pitanju životni stil.

Gvinet Paltrou otvara vrata

Gvinet Paltrou otvara vrata svoje vikendice za sve koji su znatiželjni da na 24 sata vide kako jedna superzvezda živi. Cela akcija je deo plaćenog partnerstva sa sajtom Airbnb i kampanje ’da svet učini manje samotnjačkim mestom za život’.

Već su se javli marketinški magovi i komentatori sa željom da celu akciju analiziraju i izvuku poneku pouku. Pored pomešanih mišljenja i kritika uz pitanja ’Da li će Paltrou ovim potezom svet učiniti manje samotnjačkim?’ i ’Koliko li će krajnji srećnici platiti taj jedan istorijski dan i da li će cifra biti obelodanjena?’, jedno je zajedničko:

Ko god da je posavetovao Gvinet Paltrou u cilju promocije Goop robne marke, dobro ju je posavetovao. „Ideja je dobra i preporuka je za sve trgovce i poslovne lidere“ stoji u jednom od stručnih komentara. Obrazloženje je ovakvo:

Šta rade pametni brendovi?

„Pametni brendovi pronalaze načine da provedu vreme sa svojim kupcima. Stvaranje situacija i mogućnosti za interakciju i povezivanje sa ljudima kojima služite, uvek se isplati. U direktnoj komunikaciji vaši klijenti se osećaju viđeno, važno i podržano. Ovakve interakcije značajno povećavaju osećaj pripadnosti vašem brendu“, zapisala je Sonja Tomson. A o čemu se drugom u poslu radi ako ne o pripadnosti?

Za ovakav pristup, koji je prihvatila i gospođa Paltrou, u startu postoji jedan problem – malo je poslovnih lidera. Oni ne mogu da postignu tolike direktne kontakte i oni se povlače iako svesni dobrobiti i potreba svojih klijenata.

Naravno, ako je pomenuta glumica poslušala savet svog marketinškog gurua, ne znači da i vi treba da pozovete u svoju kuću svoje klijente i to preko platforme za iznajmljivanje kuća. Iako je organizovanje večere odličan potez, postoje i drugi načini da se povezujete sa svojim mušterijama i to na dubljem nivou.

Niko ništa ne prodaje

Možda u svojoj firmi koristite knjigovodstveni softver kompanije koja vas je pozvala na jednu neobaveznu večeru.

Možda nosite patike za trčanje sa potpisom robne marke jer ste pre par godina bili na događaju gde ste trčali zajedno sa 30 drugih poslovnih lidera.

Ni na jednom od ovih dešavanja niko ništa nije prodavao, ali ste vi ipak kupili. Za prodaju nije bilo ni mesto ni vreme. Ideja je bila povezivanje, poverenje, upoznavanje sa željama, snovima, frustracijama, strahovima. Ljudski, pa i poslovno.

Automatizacija i obavljanje što više zadataka u jedinici vremena jesu pametni načini da podržite rast poslovanja. Ali, vreme koje odvojite da bolje upoznate svoje klijente, doneće vam mnogo koristi i njima ćete pokazati da ih podržavate, cenite i da pripadate jedni drugima“, u komentaru na potez filmske zvezde upisala je Sonja Tomson, marketinški strateg u savetnik.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde