Bogaćenje je u stvari nauka: Postoje i pravila, pa probajte

Ako postoji nauka koja se bavi bogaćenjem, to praktično znači i da postoje znanja do kojih se došlo primenom određenih metoda, da postoje zakoni koji su primenjivi i da se na kraju bogaćenje može naučiti. U prevodu, svako može da bude bogat.

Volas D. Vatlz je tvrdio da takva nauka postoji, primenjivao je njene zakone i dokazivao da je bogatstvo za svakoga ukoliko se jasno i precizno slede i poštuju pravila.

Postoji nauka bogaćenja i ona je egzaktna nauka poput algebre ili matematike. Postoje određeni zakoni koji regulišu proces sticanja bogatstva i onaj ko ih nauči, poštuje i primenjuje obogatiće se sa matematičkom izvesnošću“, pisao je Valtz u drugoj polovini 19. veka i svoja razmišljanja sabrao u knjigu Nauka bogaćenja.

Ovom knjigom Vatlz je, kako kaže, otkrio tajnu koja je skrivana vekovima i izneo dokaze da se zapravo zaista radi o nauci i zakonima koji se mogu primeniti na bilo koga, bilo koji posao, bilo gde, bilo kada.

Precizno i jasno rečeno jezikom Volasa D. Vatlza:
Sticanje bogatstva ne zavisi od vašeg angažovanja u nekom konkretnom poslu već od vaše sposobnosti da naučite da radite stvari na Određen Način.

Sticanje bogatstva nema veze sa okruženjem jer bi se u tom slučaju u nekim krajevima grada svi obogatili, dok bi drugi iz drugih delova bili siromašni. Ili bi svi stanovnici jedne države plivali u bogatstvu dok bi stanovnici susednih država živeli u siromaštvu. Ali, svuda vidimo bogate i siromašne koji žive jedni pored drugih i često se bave istim zanimanjima“, pročitaćete u knjizi Nauka bogaćenja.

Nije neobična pojava da dve osobe žive i rade u istom mestu, u istom su poslu i jedna je bogata, a druga nije. Ako jedan čovek stekne bogatstvo dok drugi doživi neuspeh, to govori da je sticanje bogatstva proces koji ima svoja pravila i da mora da se vrši na određen način. Vatlz tvrdi da postoje pravila.

A da li bogaćenje ima veze sa posebnim talentom?

Nema“, kaže Vatlz i nastavlja: „Ako posmatramo ljude koji su se obogatili, vidimo da su mnogi od njih prosečni u svakom pogledu i nemaju veće talente i sposobnosti od drugih. Evidentno je da oni ne postaju bogati jer poseduju talente već zato što rade stvari na određen način“.

Ovakvom postavkom može se lako zaključiti da svako, baš svako može da se obogati ako poštuje zakon nauke bogaćenja. I cela teorija, po ovom misliocu, ulazi u domen egzaktne nauke. Ovakva nauka nije ni u jednom školskom planu i programu i verovatno neće ni biti.

Tako da, nema ograničenja:

  • Talentovani se obogate
  • Netalentovani se obogate
  • Intelektualno natprosečni se obogate
  • Veoma glupi se obogate
  • Slabi i bolesni se obogate

Možda ste najsiromašniji čovek na kontinentu“, piše Vatlz. „Možda ste duboko u dugovima, možda nemate ni prijatelje, ni uticaj, ni sredstva ni resurse, ali, ako počnete da radite stvari na određen način, vi nepogrešivo morate da počnete da se bogatite jer isti uzrok mora da proizvede iste efekte.“

Kakav je to Određen način koji je osnova nauke bogaćenja?

Postoji Misleća materija od koje su sve stvari napravljene i koja prožima i ispunjava međuprostore univerzuma. Misao u ovoj Materiji proizvodi stvar koja je zamišljena tom mišlju. To je velika moć misli.

Tako čovek može da formira stvari u svojim mislima i utiskujući svoje misli u Materiju može da izazove kreiranje stvari o kojima misli.

Šta je zapravo glavno u ovom procesu?

Čovek mora da pređe sa konkurentskog na kreativni um. U suprotnom, on ne može da bude u harmoniji sa Inteligencijom Materije koja je uvek kreativna, nikada konkurentska. I, šta praktično čovek treba da radi?

  • Mora da formira jasnu mentalnu sliku onoga što želi da ima, da radi, da postane, i mora da je održi u svojim mislima.
  • Mora da bude zahvalan jer zahvalnost ujedinjuje um čoveka sa Inteligencijom Materije tako da njegove misli mogu biti primljene od strane Materije.
  • Čovek koji želi da se obogati mora da provede svoje slobodno vreme u razmišljanju o svojoj viziji i ne može se dovoljno naglasiti važnost čestog razmišljanja o mentalnoj slici bogatstva zajedno sa nepokolebljivom verom i zahvalnošću.
  • Da bi primio ono što želi da dođe do njega, čovek mora da bude aktivan, mora imati na umu svrhu bogaćenja. Mora da uradi svaki dan, sve što može da uradi taj dan vodeći računa da to bude uspešno.
  • Čovek mora dati svakom čoveku upotrebnu vrednost veću od vrednosti gotovine koju prima tako da svaka transakcija bude transakcija za više života.

Nemojte da se pitate da li je sve to tačno. Jednostavno verujete na reč. Nauka bogaćenja počinje apsolutnim prihvatanjem ove vere i ako praktukujete ova uputstva, bogatstvo ćete sigurno steći„, na poslednjim stranama piše Volas D. Vatlz.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde