Zašto Meta uvodi pretplatu za verifikovanje naloga na Facebook-u i Instagram-u?

Foto: Envato Elements / wirestockc

Ključne tačke

  • Kompanija Meta pokreće uslugu plaćene pretplate koja omogućava korisnicima Facebooka, Instagrama i drugih platformi da verifikuju svoje naloge i dobiju direktan pristup korisničkoj podršci.
  • Usluga će koštati 11,99 dolara mesečno za Facebook i Instagram naloge koji se registruju preko veb pretraživača.
  • Tehnološki giganti traže nove izvore prihoda pošto je ekonomska neizvesnost opteretila njihove finansije i navela nekoliko njih da najave otpuštanja.

Kompanija Meta pokreće uslugu plaćene pretplate koja omogućava korisnicima Facebooka, Instagrama i drugih platformi verifikovanje naloga i direktan pristup korisničkoj podršci.

Cilj Meta Verified-a je da poveća sigurnost i autentičnost usluga kompanije, rekao je izvršni direktor Mark Zakerberg u nedelju u objavama na društvenim medijima. Takođe ima za cilj da „pomogne nadolazećim kreatorima da povećaju svoje prisustvo i brže izgrade zajednicu“, kaže portparol Mete. Kako je saopšteno, za naloge koji već imaju verifikovanu značku trenutno se ništa ne menja.

Usluga će koštati 11,99 dolara mesečno za Facebook i Instagram naloge koji se registruju preko veb pretraživača, ili 14,99 dolara mesečno za pretplate preko uređaja koji koriste Android i iOS sistem Apple Inc., navodi Meta. Testovi usluge počeće ove nedelje u Australiji i Novom Zelandu.

Kompanija očekuje da će se u narednim mesecima pojaviti u SAD, a na kraju i drugim tržištima, piše Wall Street Journal.

Verifikovanje naloga i povećanje prihoda

Kompanija se dugo borila sa neautentičnim nalozima i pritužbama korisnika na njih. Niz korisnika je takođe izrazio zabrinutost zbog neuspešnih pokušaja da se dođe do korisničke službe kada se suoče sa problemima kao što su hakovanje ili zaključavanje naloga.

Ovim potezom će se takođe, u zavisnosti od broja onih koji će platiti pretplatu, povećati prihod kompanije.

Meta je ranije ovog meseca saopštila da je slaba potražnja za oglašavanjem zbog neizvesnog makroekonomskog pejzaža doprinela padu prihoda tokom četvrtog kvartala. Zakerberg je tada rekao da je kompanija fokusirana na to da postane efikasnija.

Kako naplatiti?

Tehnološki giganti traže nove izvore prihoda pošto je ekonomska neizvesnost opteretila njihove finansije i navela nekoliko njih da najave otpuštanja.

Twitter je u decembru ažurirao svoju uslugu plaćene pretplate, nudeći korisnicima pristup funkcijama uključujući mogućnost uređivanja tvitova, nadograđenih video snimaka i čuvenog plavog znaka kompanije nakon što se njihov nalog pregleda u svrhu verifikavanja naloga. Cena usluge Twitter Blue, deo je napora vlasnika Ilona Maska da smanji oslanjanje platforme na novac od oglašavanja, iznosi 11 dolara mesečno preko iOS-a i 8 dolara za one koji se prijave preko veb pretraživača.

Snap je prošle godine je takođe pokrenuo plan plaćene pretplate pod nazivom Snapchat+ koji omogućava pristup onome što je kompanija opisala kao ‘ekskluzivne funkcije’ za 3,99 dolara mesečno.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde