A u metaverzumu…Nike uskoro sa digitalnim patikama

Kompanija Nike objavila je da kupuje brend RTFKT, koji, kako se navodi u saopštenju, „koristi vrhunske inovacije za isporuku kolekcionarskih predmeta sledeće generacije koji spajaju kulturu i gejming industriju“. Ukratko, ovaj brend pravi NFT tokene, vid kriptovalute koja omogućava da se razna umetnička dela na različitim medijima i sajtovima prodaju putem mehanizama digitalne trgovine. A RTFKT je specijalizovan za digitalne patike i modu.

„Ova akvizicija je još jedan korak koji ubrzava Nike-ovu digitalnu transformaciju i omogućava nam da služimo sportistima i kreatorima gde se ukrštaju sport, kreativnost, igrice i kultura“, kaže Džon Donaho, predsednik i izvršni direktor kompanije Nike.  

„Preuzimamo veoma talentovan tim kreatora sa autentičnim brendom. Naš plan je da investiramo u brend RTFKT, služimo i razvijamo njihovu inovativnu i kreativnu zajednicu i proširimo Nike-ov digitalni otisak i mogućnosti.”

https://bonitet.com/nike-ceo-zrtvovao-sam-mentalno-zdravlje-pred-oltarom-svog-posla/

Osnovan 2020. od strane Benoa Pagota, Krisa Lea i Stivena Vasileva, RTFKT je pionirski i inovativni brend koji redefiniše granice fizičke i digitalne vrednosti kako bi služio njihovoj širokoj zajednici kreatora. Ovaj posvećeni tim koristi najnovije mašine za igre, NFT, blockchain autentifikaciju i proširenu stvarnost kako bi stvorio jedinstvene virtuelne proizvode i iskustva.

„Ovo je jedinstvena prilika da izgradimo RTFKT brend i uzbuđeni smo što ćemo imati koristi od Nike-ove temeljne snage i stručnosti za izgradnju zajednica koje volimo“, kaže Benoa Pagoto, jedan od suosnivača RTFKT-a. „Nike je jedini brend na svetu koji deli duboku strast koju svi imamo prema inovacijama, kreativnosti i zajednici, i mi smo uzbuđeni što razvijamo naš brend koji je u potpunosti formiran u metaverzumu.“

Detalji akvizicije nisu saopšteni.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde