Arriva prodaje biznis u Srbiji

Arriva Group, evropski pružalac usluga prevoza putnika, postigla je sporazum o prodaji svog danskog preduzeća „Arriva Danmark A/S“ i srpskog preduzeća „Arriva Litas d.o.o“, kao i svog autobuskog poslovanja u Poljskoj, kompaniji Mutares SE & Co. KGaA, međunarodnom finansijskom investitoru.

Prodaja pokriva ceo danski posao, ceo srpski biznis, koji je drugi po veličini privatni autobuski operater u Srbiji; i poljski autobuski biznis, koji upravlja ugovorima o javnom prevozu u gradu i regionalnim uslugama, objavljeno je na sajtu advokatske kancelarije Živković/Samardžić, koja je učestvovala kao podrška u prodaji biznisa u Srbiji.

Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja 2022. godine, u skladu sa uobičajenim uslovima zatvaranja, uključujući odobrenje nadzornog odbora Deutsche Bahn-a čiji je deo i nemačkog saveznog ministarstva za digitalni saobraćaj i transport, kao i antimonopolsko odobrenje odgovarajućih lokalnih vlasti.

Arriva je u Srbiji od 2013.godine kada je kupila požarevački Litas, a pruža usluge javnog prevoza u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Požarevcu uz obavljanje regionalnog, međunarodnog i ugovorenog prevoza i to sa 300 autobusa i skoro 900 zaposlenih.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde