Atlantic Grupa ugovorom sa globalnim liderom unapređuje proizvodnji čokolade

Zagrebačka Atlantic Grupa i Barry Callebaut iz Ciriha – vodeći svetski proizvođač visokokvalitetnih proizvoda od čokolade i kakao proizvoda, sklopili su ugovor o saradnji, koja će, kako poručuju iz Atlantica, unaprediti proizvodnju i kvalitet njihovog etabliranog portfelja u asortimanu čokolada, pod brendom – Atlantic Štark.

Ugovor važi  do kraja 2023. i uz mogućnost nastavka, a radi se o prvom ugovoru u Adria regiji s kojim se na osnovu više oblika saradnje uspostavlja strateško partnerstvo s ovim globalnim liderom, kroz saradnju s novom fabrikom Barry Callebauta u Novom Sadu za slatki program Atlantic Štarka. Barry Callebaut raspolaže s mrežom s više od 60 fabrika u svetu, trendmaker je i inovator o čemu govori i više od 20 Chocolate akademija gde sa klijentima sarađuju na sledećoj generaciji proizvoda, s time da su 33 proizvodna pogona u Evropi, a među njima i novosadska fabrika čokolade otvorena u aprilu, realizacijom investicije od 45 miliona evra.

Novosadski pogon će se pozicionirati kao centar isporuka sirovina za sve konditore iz Srbije i regionalni centar iz kojeg će opskrbljivati čokoladom tržišta jugoistočne, srednje i zapadne Evrope. Kako saznaje Poslovni dnevnik, isporuke iz Novog Sada već kreću i na Bliski Istok, ali navedeni prvi strateški ugovor brzo otvara novu fazu za Atlantic Štark sa sedištem u Beogradu. Firma iz sastava Atlantica posluje još od 1922., prisutna u Srbiji i na zapadnom Balkanu, ali sad je i prvi regionalni kupac novosadske fabrike pa će se izgleda uskoro iz toga iznedriti i njeni novi rezultati.

U vezi sklopljenog ugovora iz Atlantica naglašavaju da je posredi nastavak jačanja potrošačkog iskustva u kategoriji čokolade i da partnerstvo s Barry Callebaut, navodi generalni direktor Atlantic Štarka Marko Njavro, potvrđuje usmerenje na dalji razvoj Atlanticovih glavnih brendova u ključnim kategorijama.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde