CVC kupio udeo u matičnoj kompaniji Httpool-a

Aleph Holding, matična kompanja Httpool-a, procenjena je na 2 milijarde dolara nakon što je vodeći globalni fond privatnog kapitala, CVC Capital Partners, kupio manjinski udeo vredan 470 miliona dolara. Realizacija ove transakcije se očekuje do avgusta 2021.

Aleph je prisutan na više od 90 tržišta širom sveta, sa dosegom do 2 milijarde korisnika. Pokretač je prodaje digitalnog oglašavanja za vodeće platforme digitalnih medija kao što su Twitter, Facebook, LinkedIn, Snapchat, Twitch and Tik Tok i ostale. Time novim i nerazvijenijim tržištima obezbeđuje pristup kompletnom paketu usluga koje pomažu oglašivačima u ostvarivanju punog potencijala i vrednosti njihovih investicija u digitalni marketing.

„Želimo da izjednačimo pristup digitalnom oglašavanju na globalnom nivou. Digitalni mediji otključavaju ekonomski razvoj i rešenja za biznise koja nisu bila dostupna u analognom svetu,“ komentariše Gaston Taratuta, osnivač i CEO Aleph Holdinga. „Ova značajna investicija CVC-a oslikava ogromnu potražnju za digitalnim medijima koju vidimo na svakom tržištu širom sveta. Vidimo veliku vrednost u bliskoj saradnji sa CVC-em, njihova ekspertiza i portfolio kompanija imaće interesantan efekat na obe organizacije. Zajedno smo spremni da nastavimo sa proširenjem naših globalnih partnerstava i stvaranjem vrednosti za naše partnere i lokalne oglašivače na svakom mestu gde radimo.“

„Zadovoljstvo je udružiti se sa vrhunskim timom menadžera koji je stvorio izuzetnu kompaniju, vodeću u svojoj industriji,“ izjavio je Stiven Bajsi, Managing Partner u CVC-u. „Aleph deluje na atraktivnom globalnom tržištu digitalnih medija i ostvaruje impresivne rezultate kada je u pitanju ubrzanje rasta kroz svoja ekskluzivna partnerstva sa digitalnim medijskim kompanijama. Čvrsto verujemo u vrednost koju Aleph donosi oglašivačima i medijskim partnerima na globalnom nivou. Kroz našu CVC mrežu sa 24 lokalne kancelarije u Evropi, obe Amerike i Aziji, radujemo se što ćemo pružiti podršku biznisu u njegovoj konstantnoj ekspanziji.“

Ova investicija je usledila nakon perioda značajnog rasta i ključnog trenutka za Aleph. Kompanija je na putu da generiše milijardu dolara bruto prodaje od oglašavanja u 2021. godini, time postigavši značajan rast u odnosu na 475 miliona dolara bruto prodaje tokom 2020.

Aleph je nedavno imenovao Imrana Khana za predsednika upravnog odbora, sa bogatim iskustvom vođenja dva najveća tehnološka IPO-a u istoriji- Alibaba i Snap, gde je g. Khan bio Chief Strategy Officer. Aleph je takođe nedavno najavio akviziciju kompanije Ad Dynamo, koja je proširila poslovanje holdinga na Afriku. Danas, Aleph kroz svoje kompanije- IMS Internet Media Services, Httpool, AdDynamo i Social Snack, ima značajno prisustvo širom Evrope, Amerike, Azije i Afrike, a uskoro će najaviti proširenje na nova tržišta.

Aleph je nastao od IMS Internet Media Services (IMS), kompanije koju je osnovao CEO Gaston Taratuta 2005. godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde