Da li princ Filip Karađorđević preporučuje ulaganje u bitcoin?

U emisiji „Veče kod Ivana Ivanovića“ gosti su bili princ Filip Karađorđević i princeza Danica.

U jednom delu razgovaralo se o njihovom privatnom životu i činjenici da princ Filip i dalje radi. Kako je rekao on radi u finansijama u međunarodnoj kompaniji koja ima kancelariju u Londonu. Bavi se upravljanjem imovinom i kako kaže on je poslovni savetnik i analitičar.

Na pitanje voditelja da li da ulažemo u kriptovalute, princ Filip je odgovorio da je tu stvar ulaganje u bitcoin.

Bitcoin je sloboda. I to je nešto što želim svima. To je nešto o čemu treba učiti. Neki će shvatiti vremenom. Neki neće ni želeti jer nisu navikli i žele da zaštite sistem u kojem im dobro ide. Ali oni ne shvataju, a možda i shvataju da taj sistem nije pogodan za sve u svetu. Treba novac „oteti“ od države“, rekao je princ Filip pa to i objasnio.

„Ulaganje u bitcoin pomoći će ljudima da budu nezavisni“

„Mislim da treba da imamo čvrstu valutu. Treba nam snažna valuta koja nije podložna inflaciji. Inflacija je ono što ubija ljude. Posebno sada, od poslednje finansijske krize 2008.godine kada je ogroman novac upumpan u državne kase. I sada tokom pandemije koronavirusa neverovatna količina sredstava slila se u budžete. I naravno gde će onda taj novac? Normalno je da će nastati inflacija. Kod bitcoina toga nemamo, proizvešće ukupno 21 milion bitcoina, tako da to nikad neće biti podložno inflaciji. To će pomoći ljudima, bitcoin ne podleže zabranama, poželjan je za ulaganje, možete ga prenositi, i pomoći će ljudima da budu nezavisni. Na taj način postaju slobodniji“, kaže on.

Bitcoin i vrednost

Bitcoinom se ove godine trgovalo u razmaku od 33.000 do maksimuma od  48.000 dolara. Nedavno je posle najave američke administracije da će kripto tržište dobiti podršku vlasti naglo skočio na 42.000 dolara, ali je već juče bio ponovo na 39.000 dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde