Više
  - Reklama -

  Dodeljene VIRTUS nagrade za filantropiju

  Još članaka iz ove rubrike

  Trag fondacija je četrnaesti put zaredom dodelila VIRTUS nagradu za filantropiju, kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prethodne godine činili dobra dela, pokretali i podržavali filantropske inicijative i tako doprinosili razvoju zajednica u kojima žive i posluju, kao i smanjenju posledica krize izazvane pandemijom COVID-19.

  VIRTUS nagrada za 2020. godinu je dodeljena uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, kao i podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

  Ovo su dobitnici:

  Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou – MK Group d.o.o. , za donacije ukupne vrednosti veće od milion evra, namenjene nabavci medicinske opreme za zdravstvene ustanove, humanitarnih paketa hrane za socijalno ugrožene građane, transportu dece za potrebe lečenja u inostranstvu, podršci deci bez roditeljskog staranja, kao i ustanovama i organizacijama koje deluju u oblasti kulture.

  Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje – eFront d.o.o. iz Beograda (deo kompanije BlackRock) 

  Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora – Raiffeisen banka a.d. Beograd

  Nagrade za malo i srednje preduzeće – Mikropreduzeće iz Beograda CCS Solutions d.o.o 

  Nagrada za individualni doprinos filantropiji – Aleksandar Alek Kavčić iz Beograda, pronalazač i profesor na Univerzitetu Karnegi Melon u Sjedinjenim Američkim Državama, za doprinos unapređenju osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji.

  Specijalne nagrade – Delta Holding iz Beograda za najinovativniji projekat, 

  IKEA Srbija d.o.o. za doprinos rodnoj ravnopravnosti, 

  Poslovni sistem Mihajlović iz Paraćina za dugoročni doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje

  Nagrada za individualni doprinos smanjenju siromaštva – Mirjana Mutuc, knjigovođa iz Novog Sada

  Nagrada za mlade filantropkinje – Selma Hasić Manić i Nerma Zekić Hoćanin iz Novog Pazara

  VIRTUS nagrada za filantropiju je ustanovljena 2007. godine, s ciljem da se prepoznaju i podrže predstavnici poslovnog sektora, građani i građanke, koji svojim filantropskim aktivnostima strateški i dugoročno doprinose razvoju zajednica u kojima žive i posluju.

  Kako u vreme velikih kriza dobročinstvo ima poseban značaj, Trag fondacija je ovog puta želela da istakne one koji su se angažovali na sanaciji posledica pandemije u svojim zajednicama, kao i one koji su nastavili da svojim filantropskim delima promovišu pozitivne vrednosti u društvu.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo