Dodeljene VIRTUS nagrade za filantropiju

Trag fondacija je četrnaesti put zaredom dodelila VIRTUS nagradu za filantropiju, kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prethodne godine činili dobra dela, pokretali i podržavali filantropske inicijative i tako doprinosili razvoju zajednica u kojima žive i posluju, kao i smanjenju posledica krize izazvane pandemijom COVID-19.

VIRTUS nagrada za 2020. godinu je dodeljena uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, kao i podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.

Ovo su dobitnici:

Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou – MK Group d.o.o. , za donacije ukupne vrednosti veće od milion evra, namenjene nabavci medicinske opreme za zdravstvene ustanove, humanitarnih paketa hrane za socijalno ugrožene građane, transportu dece za potrebe lečenja u inostranstvu, podršci deci bez roditeljskog staranja, kao i ustanovama i organizacijama koje deluju u oblasti kulture.

Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje – eFront d.o.o. iz Beograda (deo kompanije BlackRock) 

Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora – Raiffeisen banka a.d. Beograd

Nagrade za malo i srednje preduzeće – Mikropreduzeće iz Beograda CCS Solutions d.o.o 

Nagrada za individualni doprinos filantropiji – Aleksandar Alek Kavčić iz Beograda, pronalazač i profesor na Univerzitetu Karnegi Melon u Sjedinjenim Američkim Državama, za doprinos unapređenju osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji.

Specijalne nagrade – Delta Holding iz Beograda za najinovativniji projekat, 

IKEA Srbija d.o.o. za doprinos rodnoj ravnopravnosti, 

Poslovni sistem Mihajlović iz Paraćina za dugoročni doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje

Nagrada za individualni doprinos smanjenju siromaštva – Mirjana Mutuc, knjigovođa iz Novog Sada

Nagrada za mlade filantropkinje – Selma Hasić Manić i Nerma Zekić Hoćanin iz Novog Pazara

VIRTUS nagrada za filantropiju je ustanovljena 2007. godine, s ciljem da se prepoznaju i podrže predstavnici poslovnog sektora, građani i građanke, koji svojim filantropskim aktivnostima strateški i dugoročno doprinose razvoju zajednica u kojima žive i posluju.

Kako u vreme velikih kriza dobročinstvo ima poseban značaj, Trag fondacija je ovog puta želela da istakne one koji su se angažovali na sanaciji posledica pandemije u svojim zajednicama, kao i one koji su nastavili da svojim filantropskim delima promovišu pozitivne vrednosti u društvu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde