Fortenova grupa prodala hrvatsku polikliniku

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Fortenova grupa je zaključila prodaju Poliklinike Aviva, jedne od vodećih hrvatskih poliklinika, investicijskom društvu Provectus Capital Partners (PCP).

Poliklinika Aviva je odabrani pružalac zdravstvenih usluga za pacijente, firme i osiguravače, koji nudi široku paletu usluga za više od 40.000 korisnika u područjima prevencije, dijagnostike, lečenja i rehabilitacije. Poliklinika ima preko 40 godina tradicije te je ujedno i jedna od najvećih hrvatskih privatnih poliklinika s više od 80 zaposlenih.

Provectus Capital Partners je investicijsko društvo usmereno na tržišta jugoistočne Evrope koje je Polikliniku Aviva preuzelo putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Poliklinika Aviva je treća investicija PCP-a u Hrvatskoj.

Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe rekao je da ovom transakcijom Fortenova grupa uspešno privodi kraju celi proces dezinvestiranja dela kompanija koje nisu u funkciji njihovih temeljnih delatnosti.

PCP će nastaviti investirati u rast poslovanja Avive koja će zauzeti centralnu poziciju u daljim planovima društva u smeru okrupnjavanja privatnog zdravstvenog sektora u Hrvatskoj.

Preporučujemo

Pratite nas