Fortenova grupa prodala hrvatsku polikliniku

Fortenova grupa je zaključila prodaju Poliklinike Aviva, jedne od vodećih hrvatskih poliklinika, investicijskom društvu Provectus Capital Partners (PCP).

Poliklinika Aviva je odabrani pružalac zdravstvenih usluga za pacijente, firme i osiguravače, koji nudi široku paletu usluga za više od 40.000 korisnika u područjima prevencije, dijagnostike, lečenja i rehabilitacije. Poliklinika ima preko 40 godina tradicije te je ujedno i jedna od najvećih hrvatskih privatnih poliklinika s više od 80 zaposlenih.

Provectus Capital Partners je investicijsko društvo usmereno na tržišta jugoistočne Evrope koje je Polikliniku Aviva preuzelo putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Poliklinika Aviva je treća investicija PCP-a u Hrvatskoj.

Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe rekao je da ovom transakcijom Fortenova grupa uspešno privodi kraju celi proces dezinvestiranja dela kompanija koje nisu u funkciji njihovih temeljnih delatnosti.

PCP će nastaviti investirati u rast poslovanja Avive koja će zauzeti centralnu poziciju u daljim planovima društva u smeru okrupnjavanja privatnog zdravstvenog sektora u Hrvatskoj.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde