Imovinsko i zdravstveno veliki potencijal

Svaki početak jedne godine gleda se kroz ružičaste novogodišnje kugle, ali nikad kao ovaj novi januar 2022. koji deluje svečanije od ostalih jer počinje nakon dve teške i krizne godine.

Kao i u svakom novogodišnjem broju „Sveta osiguranja” i ove godine pitali smo top menadžment u industriji osiguranja kako su poslovali u drugoj pandemijskoj godini i šta planiraju ubuduće.

Sagovornik nam je Saša Krbavac, predsednica Izvršnog odbora UNIQA osiguranja. 

Da li ste ispunili poslovne planove u drugoj pandemijskoj godini i šta su bili najveći izazovi i šta je obeležilo iz vašeg ugla ovu godinu?

UNIQA je u 2021. godinu zakoračila snažnim iskorakom prema klijentima početkom strateškog procesa transformacije i usklađivanjem procesa na 15 tržišta u srednjoj i istočnoj Evropi primenom novog modela upravljanja. Pažljivim planiranjem, internim osnaživanjem i dugogodišnjim investicijama u inovacije, radili smo na unapređenju naših usluga, procesa i kreiranju novih digitalnih rešenja čime smo premostili izazove. U okolnostima rada od kuće, omogućili smo kontinuitet kvalitetnih usluga i servisa što su naši klijenti prepoznali uzvraćajući nam svojim poverenjem. Kruna naše posvećenosti zaštiti klijenata jeste zaokružen „onlajn“ proces osiguranja, od momenta iniciranja ponude, preko kupovine polise, plaćanja premije, prijave i procene, pa do isplate štete. Uprkos specifičnim uslovima poslovanja koje je nametnula „nova normalnost“ ekonomskom i zdravstvenom krizom na globalnom nivou, održali smo korak sa tržišnim trendovima i očuvali stabilnost. 

Na čemu ste najviše radili tokom ove godine, da li ste uveli neke inovacije, šta vam je bilo u fokusu i na šta ćete akcenat staviti u 2022? 

Naš fokus i u 2022. godini biće klijenti, individualni i korporativni. Nakon što smo početkom godine omogućili dodatno Covid pokriće za ceo svet uz polise putnog osiguranja, UNIQA je prva na tržištu zdravstvenog osiguranja Srbije pružila mogućnost postCovid sistematskih pregleda, a potom, unapredila osiguranje od nezgode. Istovremeno, uz širenje mreže poslovnica širom Srbije, korisnicima koji žele još veću fleksibilnost, jednostavnost, brzinu i dostupnost, omogućili smo video sastanke sa našim agentima. Posle prošlogodišnjeg plasiranja inovativne platforme „Moj procenitelj“ kojom klijenti bilo kad i bilo gde mogu samostalno da obave procenu štete, sa video-sastancima otišli smo korak dalje, omogućavajući virtuelne posete UNIQA poslovnicama. Godinu u znaku zdravlja, završili smo obeležavanjem jubileja, 15 godina poslovanja u Srbiji darujući sistematske preglede svim novim korisnicima UNIQA Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Akcenat u 2022. godini ostaće proizvodi i servisi kojima odgovaramo potrebama klijenata uz kontinuitet odgovornog poslovanja sa ciljem unapređenja života svih ljudi u lokalnoj zajednici u kojoj UNIQA posluje. 

Kakvu 2022. očekujete i kakve ste poslovne planove zacrtali? 

Sigurnost je ljudima uvek potrebna, u šta smo se svi uverili tokom dve pandemijske godine. Imamo ambiciozne planove i očekujemo nastavak rasta. Sa punim razumevanjem različitih potreba, UNIQA nastoji da svim klijentima odgovori pravovremeno, na svakom mestu u svako vreme. Potencijal za rast leži u imovinskim osiguranjima, ali i osiguranju domaćinstva, životnom i privatnom zdravstvenom osiguranju, za koje građani pokazuju sve veću potrebu i interesovanje. 

Težimo da učvrstimo mesto na vrhu kvaliteta servisiranja korisnika osnažujući portfolio jednostavnijim proizvodima i procesima osiguranja, ali i na povećanju prisutnosti svuda gde nas klijenti očekuju, na čemu neprestano radimo. Zadovoljan klijent je najbolja preporuka u poslovima osiguranja, a to je za nas apsolutni prioritet. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde