„Istorijska investicija“ vredna bilion dolara

Američki kongres odobrio je donošenje infrastrukturnog paketa vrednog bilion dolara, a predsednik Džo Bajden pozdravio je taj potez rekavši da se radi o velikom koraku za naciju kakav se donosi „jednom u generaciji“.

Paket se odnosi na autoputeve, širokopojasni internet i druga infrastrukturna poboljšanja.

Predlog tog zakona o sredstvima za infrastrukturne projekte sada ide u ruke predsedniku Bajdenu koji će ga svojim potpisom pretvoriti u zakon.

Bajden je rekao da će „uskoro“ potpisati zakon na formalnoj ceremoniji na kojoj će se staviti naglasak na sve ljude koji su na njemu radili, demokrate i republikance.

Donošenje infrastrukturnog plana je istorijska investicija, poput izgradnje autoputeva u prošlom veku ili transkontinentalne železnice vek ranije, smatra predsednik.

Bajdenova administracija će sada nadgledati najveće poboljšanje američkih puteva, železnica i druge saobraćajne infrastrukture u generaciji, što bi trebalo stvoriti nova radna mesta i pojačati američku konkurentnost.

Demokrate imaju još posla po pitanju drugog dela Bajdenovog domaćeg programa: veliko širenje mreže socijalne sigurnosti i programe koji se bore s klimatskim promenama, prenose agencije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde