Jedna od vodećih IT firmi u Hrvatskoj vidi potencijal u Crnoj Gori

Jedna od vodećih domaćih IT firmi Infinum nastavlja širenje na nova tržišta te otvara kancelariju u Podgorici, kaže za agenciju Hinu operativni direktor ove firme specijalizovane za razvoj mobilnih aplikacija, mobilnih igara i web aplikacija Nikola Kapraljević.

Kapraljević naglašava da su uz kancelarije u Hrvatskoj (u Zagrebu i Varaždinu), Sloveniji i Njujorku, okupili i kvalitetan tim u Crnoj Gori sa 15 ljudi, te da trenutno rade i na projektiranju veće kancelarije u Podgorici, jer na tom tržištu vide veliki potencijal.

„Najnoviji projekt je proširenje Infinuma na Crnu Goru, gde u iduće dve godine planiramo da rastemo na nekih 60-ak ljudi, koji će većinom biti fokusirani na razvoj, a nešto manje na dizajn softvera. Crna Gora ima odlične tehničke fakultete i visoko-obrazovane ljude, i tu u zapošljavanje u iduće dve godine planiramo investiciju od oko 3 miliona evra“, najavljuje operativni direktor Infinuma.

Uz Crnu Goru, aktivno rade i na razvoju brenda u zapadnoj Evropi te ekspanziji na tržištu Velike Britanije, čemu dodaje i da „na oku držimo i razne razvojne centre po Evropi gde planiramo da etabliramo Infinum kao kvalitetnog partnera za razvoj digitalnih proizvoda“.

U 2020. su, kako otkriva, ostvarili prihod od oko 100 miliona kuna, što je bilo 22 odsto više nego u 2019., a nastavak rasta očekuju i u 2021.

„Želja nam je da Infinum ove godine nastavi trend rasta s dodatnih 25 odsto. Kada pridodamo dva sestrinska preduzeća, Porsche Digital Croatia i Productive, računamo da će zajednički prihod u 2021. iznositi 150 do 160 miliona kuna (oko 20 miliona evra)“, iznosi Kapraljević.

„Infinum je danas globalna kompanija i većina naših klijenata je u zapadnoj Evropi ili SAD-u, a proizvode i tehnologije na kojima radimo koriste milioni korisnika širom sveta. To je nešto što zaista veseli, ali mislim i da motiviše ljude“, kaže Kapraljević.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde