Ko su novi vlasnici Palanačkog kiseljaka?

Firma Vik Pro univerzal postala je novi vlasnik Palanačkog kiseljaka. Prodata je cela proizvodnja sa svom imovinom, uključujući i tradicionalni brend mineralne vode Karađorđe, koja je do sada bila u vlasništvu Atlantic grupe.

Kako je tada saopšteno, novi vlasnik će preuzeti i zaposlene u Palanačkom kiseljaku.

Šta je Vik Pro univerzal?

Vik Pro Univerzal u vlasništvu srpskog preduzetnika Mirka Cvetinovića, firma je sa dugogodišnjim iskustvom u segmentu voda i bezalkoholnih napitaka, mada dosad primarno na području trgovine, piše Poslovni dnevnik.

List piše da sa Atlanticom sarađuju zadnjih 10-ak godina, ali po prvi put ovom akvizicijom ulaze u delatnost proizvodnje.

Atlantic je objavio na Zagrebačkoj berzi da Vik Pro univerzal nastavlja strateški razvoj poslovanja na ovoj proizvodnoj lokaciji, dok direktorka firme Maja Cvetinović najavljuje predstojeći investicioni ciklus.

“U sledećoj godini planiramo ulaganje u širenje proizvodnih kapaciteta, što će rezultirati i s novim zapošljavanjem”, izjavila je Cvetinović.

Saradnja sa Lidlom

Na tržištu mineralne vode u Srbiji, prema sagovornici lista, postoji prostor za njihove razvojne aktivnosti na novom brendu. U prvoj fazi, nakon preuzimanja proizvodnog pogona Palanački Kiseljak, uz nastavak saradnje s Atlanticom (punjenje proizvoda iz linije brenda Cockta), otkriva da je u planu i saradnja s Lidlom.

“Jedak krak našeg poslovanja baziraće se na saradnji s Lidlom. Za njihovu robnu marku puniće se mineralna voda”, navodi direktorka.

Iznos najavljene investicije u predstojeći razvoj brenda mineralne vode Karađorđe, Cvetinović nije želela da otkrije, ali istakla je važnost tradicije u proizvodnji koja datira iz 18. veka, te u širem kontekstu očekivanja u pogledu procvata tamošnjeg lečilišta s izvorima mineralne vode.

Sama fabrika izgrađena je 1960-ih godina.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde