„Milionerski porez“ seli finansijere iz Njujorka

Njujork planira da podigne poreze u svom gradu, a prema pisanju medija to bi, pogotovo na Wall Streetu , moglo da izazove određene posledice.

Predlog povećanja poreza u ovom gradu, koji će najverovatnije biti prihvaćen, najviše će oštetiti finansijere i investitore, pa je tek jedan broj njih najavio odlazak u američke „poreske rajeve“ kao što su Florida, Juta ili Teksas. I to ne najavljuju samo mali investitori, već i neke kompanije.

Problem je takozvani „milionerski porez“ koji bi sa 12% mogao da skoči na preko 15%. Porez koji se plaća deli se na državni i gradski, a promenom „pravila“ porez u Njujorku bio bi među najvišima u SAD.

Oni sa zaradama preko milion dolara kažu da čak i kulturna ponuda grada koja im je „na tanjiru“ ne može više da bude u ravnoteži sa poreskom politikom koja se najavljuje.

Velike kompanije, kako piše Reuters, verovatno neće napustiti grad, ali izvesno je da će premestiti jedan deo osoblja ili manje firme, kao što su hedge fondovi,  sa desetinama zaposlenih na druge lokacije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde