Više
  - Reklama -

  “Milionerski porez” seli finansijere iz Njujorka

  Još članaka iz ove rubrike

  Njujork planira da podigne poreze u svom gradu, a prema pisanju medija to bi, pogotovo na Wall Streetu , moglo da izazove određene posledice.

  Predlog povećanja poreza u ovom gradu, koji će najverovatnije biti prihvaćen, najviše će oštetiti finansijere i investitore, pa je tek jedan broj njih najavio odlazak u američke „poreske rajeve“ kao što su Florida, Juta ili Teksas. I to ne najavljuju samo mali investitori, već i neke kompanije.

  Problem je takozvani „milionerski porez“ koji bi sa 12% mogao da skoči na preko 15%. Porez koji se plaća deli se na državni i gradski, a promenom „pravila“ porez u Njujorku bio bi među najvišima u SAD.

  Oni sa zaradama preko milion dolara kažu da čak i kulturna ponuda grada koja im je „na tanjiru“ ne može više da bude u ravnoteži sa poreskom politikom koja se najavljuje.

  Velike kompanije, kako piše Reuters, verovatno neće napustiti grad, ali izvesno je da će premestiti jedan deo osoblja ili manje firme, kao što su hedge fondovi,  sa desetinama zaposlenih na druge lokacije.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo