MINIVJU Snežana Nešković, član IO Merkur osiguranja

Snežana Nešković, sa iskustvom od 27 godina u osiguranju, imenovana je za novu članicu Izvršnog odbora Merkur osiguranja. Sa njom smo razgovarali o daljim planovima za razvoj ove osiguravajuće kompanije.

Merkur osiguranje je u poslednje vreme veliku pažnju posvetilo razvoju novih proizvoda, unapređenju prodajnih kanala. Šta je sve urađeno i kakvi su rezultati postignuti?

Merkur osiguranje se bavi isključivo životnim osiguranjima i od samog osnivanja, trudimo se da budemo kompanija sa inovativnim rešenjima. Tako smo još pre 15 godina imali proizvod koji je bio jedinstven na tržištu, a tu tradiciju i dalje gajimo. Polovinom 2022. godine naša kompanija je počela sa prodajom Unit linked proizvoda i time smo se svrstali u svega nekoliko osiguravača na tržištu Srbije sa ovakvom jedinstvenom ponudom. Unit linked je osiguranje života za slučaj smrti i doživljenja vezano za jedinice investicionih fondova.

Prošle godine je upravo najveći rast premije osiguranja života u Srbiji zabeležilo osiguranje vezano za investicione jedinice.

Naš unit linked proizvod se zove GreenLife, a naši fondovi su „zeleni“. To znači da se uložena sredstva naših osiguranika investiraju u fondove i podfondove koji imaju sertifikat Ekopečat, čime se garantuje da se većina sredstava ulaže u kompanije koje brinu o održivom razvoju, koriste obnovljive izvore energije, posluju na ekološki prihvatljiv način i društveno su odgovorne.

Ulaganjem u ove fondove podržava se poslovanje kompanija koje su usklađene sa ESG standardima (zaštita životne sredine, socijalna pravda, održivo poslovanje).

Pored ovog proizvoda, radimo na pripremama novog produkta sa jednokratnim plaćanjem premije, ali i na novom dopunskom osiguranju.

Vi ste od 1.9.2023. postali član Izvršnog odbora Merkur osiguranja i zaduženi ste za prodaju i marketing. Kako će to uticati na dalje poslovanje?

U delatnosti osiguranja sam više od 27 godina i bila sam na raznim pozicijama koje su mi omogućile veliko znanje i iskustvo u ovoj delatnosti. Sve stečeno znanje i veštine ću primeniti na novoj poziciji kako bi doprinela rastu i razvoju Merkur osiguranja. Cilj mi je da se svi zaposleni u Merkur osiguranju osećaju kao deo tima koji ide ka jedinstvenom cilju. Moj tim i ja ćemo raditi na razvoju i unapređenju proizvoda, unapređenju saradnje sa poslovnim partnerima i na razvoju samih procesa unutar kompanije. Moja očekivanja su velika, ali ne i nedostižna. Dosadašnji rezultati u mom radu su bili odlični, pa očekujem da i dalje budu takvi i još bolji.

Aktivni ste u promociji zdravih navika života. Kako birate događaje koje podržavate? Šta vam je u tom kontekstu važno i kako vidite ulogu baš osiguravača životnog osiguranja u promovisanju zdravih navika?

Naš novi proizvod koji sam već pominjala, Greenlife se prodaje isključivo putem digitane platforme i u potpunosti bez papira. To je jedan od načina kako doprinosimo očuvanju životne sredine. Kao osiguravajućem društvu vrlo nam je bitno zdravlje naših osiguranika, ali i svih sugrađana. U tom kontekstu, fizička aktivnost i zdrav način života su nešto na šta obraćamo posebnu pažnju.

S obzirom da je naša strategija usmerena ka životnoj sredini i zdravom načinu života, odlučili smo da podržimo trku koja se odvijala na Adi Ciganliji.

Reč je o „Serbian Business Run“ trci, koja okuplja skoro 10.000 učesnika iz poslovne zajednice u Beogradu. Cela trka je pod zelenim okriljem i sve kompanije koje učestvuju su ekološki osvešćene. Sav materijal koji se koristio na događaju isključuje korišćenje materijala koji zagađuju životnu sredinu i nakon događaja su reciklirani. Naši zaposleni su uzeli učešće i u trci tako da u potpunosti možemo reći da je Merkur osiguranje opravdalo svoju zelenu boju.

Čemu ćete biti posvećeni u narednom periodu kada je reč o razvoju poslovanja Merkur osiguranja?

Prvi korak je da radimo na tome da budemo #onemerkur, što je i želja naših osnivača. To podrazumeva da se zaposleni osećaju zadovoljno i srećno što rade u našoj kompaniji i da osećaju pripadnost timu. Mi smo mali tim, sa tendencijom rasta. Smatram da su zaposleni produktivniji ukoliko su više motivisani i zadovoljni na poslu, pa će mi to biti fokus. Uz to ćemo raditi na većoj promociji naše kompanije i Merkur proizvoda uopšte. Kako bismo nastavili sa tradicijom da smo inovativna kompanija, radićemo na uvođenju novih proizvoda i dopunskih osiguranja, ali i na razvoju digitalne platforme. Digitalna platforma nam omogućava jednostavniju prodaju, procese i rad bez papira što nam svima značajno olakšava rad.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde