Ne slušaj šta ja pričam, već gledaj šta moja banka radi

Poznato je da Džejmi Dimon, predsednik i izvršni direktor JPMorgan Chase, nije ljubitelj bitcoina, najveće kriptovalute po tržišnoj vrednosti.

„Lično mislim da je bitcoin bezvredan“, još jednom je ponovio Dimon tokom događaja na Institutu za međunarodne finansije, prenosi CNBC.

„Međutim, ne želim da budem ičiji portparol – nije me briga. Naši klijenti su odrasli. Oni se ne slažu sa mojom tvrdnjom. Ali, to čini tržište. Dakle, ako klijenti žele da imaju pristup za kupovinu bitcoina, ne možemo ih sačuvati, ali im možemo dati legitiman i što je moguće čistiji pristup. „

I to što Dimon kaže, JPMorgan Chase i radi. U februaru 2019. godine, kompanija je saopštila da će predstaviti digitalnu valutu pod nazivom JPM Coin, a u oktobru 2020. godine su napravili novi sektor u kompaniji za blockchain projekte. U avgustu je JPMorgan Chase svojim klijentima, kojima ova banka upravlja imovinom, počela da daje pristup kripto fondovima.

I pored svega toga Dimon se i dalje drži svojih, kako mediji nazivaju, anti-kripto pogleda.

Nedavno je rekao da bitcoin nema „suštinsku vrednost“ i da veruje da će jednom postati nezakonit “kao što ga je Kina učinila ilegalnim”. Dimon takođe veruje da će se kriptovalutama regulatori više baviti

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde