Novo rukovodstvo kompanije Visa za region Centralne i Jugoistočne Evrope

Foto: Visa arhiva

Kompanija Visa imenovala je Kristinu Doros za Višu potpredsednicu i regionalnu menadžerku za Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

Kristina će biti odgovorna za upravljanje poslovanjem kompanije Visa u 17 zemalja jugoistočne Evrope, centralne Azije, Kavkaza, Ukrajine i Moldavije. Sa više od 20 godina iskustva u vodećim finansijskim kompanijama i institucijama, Kristina se pridružila kompaniji Visa 2016. godine, gde je na visokim menadžerskim pozicijama upravljala Visa proizvodima i uslugama u CISSEE regionu, kao i u Kavkazu i Centralnoj Aziji.

“Sa zadovoljstvom želimo dobrodošlicu Kristini kao novom lideru CISSEE regiona. Sa više od dve decenije iskustva u finansijskoj industriji, uključujući devetogodišnji mandat u našoj kompaniji, Kristina se pokazala kao lider sa izuzetnim veštinama koje će pomoći ubrzanom razvoju platnih inovacija. U saradnji sa izuzetnim lokalnim timovima, Kristina će imati ključnu ulogu u omogućavanju rasta tržišta i unapređenju strateških partnerstava sa javnim i privatnim sektorom, posebno sada u trenutku značajnog napretka i novih prilika“, izjavio je Endru Tore, regionalni predsednik kompanije Visa za Centralnu i Istočnu Evropu, Bliski Istok i Afriku.

Kompanija Visa, takođe, imenovala je Anu Drašković kao novu potpredsednicu i generalnu direktorku za region jugoistočne Evrope (SEE). Ana dolazi na novu poziciju iz Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) gde je pratila razvoj poslovanja banaka u više od 70 zemalja. Pre toga, bila je na rukovodećim pozicijama u KPMG-u, ali i startap ekosistemima, gde je radila na transformaciji platne industrije i podsticanju inovacija i preduzetništva.

„Ponosni smo što imamo lidera Aninog profila koji će upravljati  poslovanjem kompanije Visa u SEE regionu. Ona ima izuzetno bogato iskustvo u različitim sektorima i regionima i doprinela je transformaciji industrije, posebno podržavajući inovacije i preduzetništvo. Pod Aninim rukovodstvom, nastavljamo da proširujemo prihvatnu mrežu za jednostavna i sigurna digitalna plaćanja u jugoistočnoj Evropi, kao i da podstičemo digitalnu transformaciju lokalne ekonomije“, istakla je Kristina Doros, Viša potpredsednica i regionalna menadžerka za Centralnu i Jugoistočnu Evropu u kompaniji Visa.

„Izuzetna je privilegija preuzeti ovako važnu ulogu u kompaniji Visa i doprineti daljem unapređenju njene pozicije kao pouzdanog pokretača trgovine u SEE regionu. Radujem se saradnji sa Visa timom, partnerima i našim klijentima, u kojoj ćemo zajedno doprineti progresivnom usvajanju digitalnih plaćanja i razvijanju inovacija u oblastima života gde postoji potreba za jednostavnim, brzim i sigurnim platnim transakcijama“, rekla je Drašković.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde