Objavljen završetak kupovine leskovačkog Zdravlja

Frontier Pharma i Baystone Group objavile su završetak kupovine kompanije Zdravlje AD od kompanije Teva Pharmaceuticals. 

Zdravlje trenutno proizvodi farmaceutske proizvode za preko 35 međunarodnih tržišta, uključujući i ona u Zapadnoj i Istočnoj Evropi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Azijsko-pacifičkom region, Južnoj Africi i Latinskoj Americi. Kompanija je osnovana 1953. godine i trenutno ima više od 250 zaposlenih i proizvodi širok portfolio proizvoda čvrstih oralnih i tečnih formi koji se primenjuju u terapiji različitih ozbiljnih i hroničnih bolesti, uključujući između ostalih i poremećaje kardio-vaskularnog, centralnog nervnog i respiratornog sistema.

„Radujemo se daljem razvoju bogate istorije Zdravlja kao jednog od istaknutih globalnih proizvođača u farmaceutskoj industriji i stvaranju vodeće, potpuno integrisane farmaceutske platforme,“ rekao je izvršni direktor kompanije Frontier Pharma Kiren Naidoo.

U saopštenju se ne navodi vrednost transakcije.

Frontier Pharma je britanska kompanija specijalizovana za investicije i operacije u farmaciji koju su osnovali Levent Selamoglu i Kiren Naidoo. Kompanija ima višedecenijsko iskustvo u farmaceutskoj industriji širom Evrope, Srednjeg istoka i Azije (EMEA). Grupa je poznata po svojim mogućnostima u čvrstim oralnim formama, injekcionim i topikalnim formama lekova, aktivnim supstancama i iskustvu ugovornog proizvođača za različite multinacionalne kompanije.

Baystone Group obuhvata specijalizovane investitore u farmaceutskoj industriji sa sedištima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama, poznata po razvoju i prodaji SICOR, Inc, i IVAX Corp., dve vodeće specijalizovane farmaceutske kompanije sa naprednim mogućnostima u tehnologijama injekcionih i respiratornih proizvoda između ostalih. Grupa je glavni akcionar Flynn Pharme (koja obuhvata poslovanja širom Velike Britanije, Irske i Nemačke) i koja ima portfolio farmaceutskih investicija u domenu biotehnologije i naprednih rešenja za primenu lekova.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde