Ovako je Rijana za 10 godina napravila milijarde

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Robin Fenti je poslovna žena za primer. Deset godina unazad pažljivo je prate mediji koji se bave uspešnim, bogatim i uticajnim ljudima, damama pogotovo.

Forbes-ova ovogodišnja procena je da je gospođica Fenti, rodom sa Barbadosa, ’teška’ 1,7 milijardu dolara i da dalje prognoze njenog poslovanja nisu ni malo za potcenjivanje. Već je na njihovoj listi najuticajnijih, a Time ju je još pre tri godine bez sumnje svrstao u 100 poslovnih ljudi sa najvećim uticajem na svet ikada.

Robin Fenti ima 33 godine, poreklom je iz siromašne porodice, a njen prvi kontakt sa poslom i prodajom bio je u društvu oca, agresivnog alkoholičara i neambicioznog magacionera. Pomagala je ocu da na uličnoj tezgi prodaje garderobu. Kao devojčica je patila od čestih i jakih glavobolja koje su nestale, kako je izjavila za Vogue, kada su se njeni roditelji razveli. Tada je imala 12 godina.

Od kada je ušla u poslovne ’trgovinske i modne’ vode pre tačno deset godina, pa do danas, zaradila je 600 miliona dolara. A za one preostale 1,2 milijarde dolara zaslužan je show business, njen glas, stas, ali i odličan odabir saradnika na komponovanju pesama, produkciji, promociji, turnejama. Robin Fenti, poznata i kao Rijana, oborila je sve muzičke i poslovne rekorde na više nivoa, a tek počinje, kako se čini.

Pre deset godina je pustila u promet svoj prvi parfem Reb’l Fleur, zatim i drugi i treći i četvrti. Šest godina kasnije lansirala je celu kozmetičku liniji Fanty Beauty, a godinu dana i zvanično je sazrela za ulazak među modne aždaje kreiranjem donjeg veša Savage X Fenty. Ni manje ni više, ali za svoje kreacije je 2019. potpisala sa luksuznom modnom grupacijom LVMH i to je prva žena koja je kreirala originalan brend za njih i prva crnkinja koja to uspela. Inače je i prvo crno lice koje Dior uzeo za svoje zaštitno lice. Odmora za nju nema, tako da je prošle godina u promet pustila i kozmetičku liniju za negu kože Fenty Skin, a u pripremi je i linija za negu kose.

Rijana je i vlasnica dela muzičke striming platforme Tidal koji je u većinskom vlasništvu Džej Zija.

Rijana nije dala mnogo intervjua kao Robin Fenti, poslovna žena. Za Vogue je prošle godine pričala o tome kako razmišlja o poslu i kako uopšte postiže da usaglasi muzički život sa životom vlasnice biznisa koji se prilično raširio i veoma je uspešan. „Učestvujem u svakoj odluci koja se tiče odabira boja ili materijala i sama dajem nazive nijansama šminke iz linije Fanty Beauty, pišem opise proizvoda. U toku sam sa svakom sitnicom koja se tiče mog posla“, izjavila je.

Saradnici su potvrdili da je veoma detaljna i da je zanimaju svaki konac, šav i porub na tkanini. Sati provedeni za klavirom ili na časovima pevanja i plesa, mogu se uporediti sa satima koje provodi posvećena podizanju svog Fanty biznisa.

Iako je više puta rekla da je Madona njena večna inspiracija i da ju je Madona svojim stilskim pomeranjima što na sceni što u modnim kreacijama pokrenula i učila, čini se da je učenik prevazišao učitelja. Od singlova Pon de Replay i Umbrella, preko osam albuma koje je izdala i nekoliko planetarnih turneja, Rijana još nije rekla šta ima, a tek Robin Fenti ima šta da kaže. Upisala se u muzičke ikone, to je sigurno, a ako ovako nastavi, upisaće se i u modne i kozmetičke.

Preporučujemo

Pratite nas