Poštanska štedionica u procesu kupovine Komercijalne banke u Banjaluci

Banka Poštanska štedionica potvrdila je listu Politika da inicijativa za kupovinu Komercijalne banke u Banjaluci od NLB grupe, koja je vlasnik matične Komercijalne banke Beograd, postoji i da je proces u toku. Dodaju da će o novim detaljima javnost blagovremeno biti obaveštena.

Iz Ministarstva finansija su listu još potvrdili i da je ova banka zainteresovana za kupovinu Komercijalne banke na Kosovu i Metohiji.

Inače, država Srbija je vlasnik nešto više od 79 procenata akcija Banke Poštanska štedionica, a gotovo 20 procenata akcija je u rukama „Pošte Srbije”, dok su akcionari i Republički fonda za penziono i invalidsko osiguranje i Fonda za razvoj Republike Srbije.

NLB je kupio Komercijalnu banku za oko 450 miliona evra, što je za mnoge bilo veliko iznenađenje jer se radilo o jednoj od najvećih i najuspešnijih državnih banaka. Pogotovo ako se ima u vidu činjenica da ni rekordna 2019. godina tokom koje je Komercijalna banka zaradila 75,3 miliona evra nije bila dovoljno dobar razlog da se donosioci odluke predomisle, navodi Politika.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde