Roditelji tuže Robinhood zbog samoubistva 20-godišnjeg sina

Aleks Kerns (20) juna prošle godine dobio je obaveštenje od aplikacije Robinhood da mu je nalog suspendovan i da duguje 730,000 dolara. 

Robinhood je aplikacija koja svakome dozvoljava trgovanje akcijama na berzi, a našla se u centru pažnje početkom godine kada se trgovalo akcijama kompanije “GameStop”.

Znači, Aleks je dobio kako je kasnije utvrđeno netačnu informaciju da je u trgovanju akcijama ostvario minus. On je pokušaoi da dođe u kontakt sa kompanijom, pisao je mejlove u kome traži objašnjenje šta se dešava, ali jedino što je dobio jeste generički e-mail koji ga obaveštava da je situacija ozbiljna i da je potrebno da u toku narednih dana uplati 170,000 dolara.

Aleks je zatim sebi oduzeo život.

Roditelji nesrećnog momka sada tuže kompaniju Robinhood.

Mislio je da je upropastio svoj život. Jedino što je želeo je samo malo pomoći”, rekli su njegovi roditelji medijima. 

Upravo nedostatak “customer supporta” je ono za šta Robinhoodu najviše prigovara. Samu tužbu čine optužbe za odgovornost za smrt mladića, nefer poslovnu praksu i nemar i nanošenje duševna boli.

Kompanija kaže da je od polovine prošle godine poboljšala servise koji se bavi korisnicima i da su pogođeni smrću mladića.

Treba dodati i da je kompanija koja za sebe kaže da je na “misiji da demokratizuje finansije” i vodi reklamnu kampanju sa sloganom “Svi smo mi investitori”, dan posle smrti Kernsa poslala mejl u kome ga obaveštava da mu je nalog odblokiran.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde