Ronaldovo „pijte vodu“ koštalo kompaniju Coca-Cola 4 mlrd dolara (video)

PRATITE NAS

Poslednji članci iz ove rubrike

Pre nego što je Portugal uopšte odigrao svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu, jedan potez njihovog kapitena Kristijana Ronalda podigao je medijsku prašinu, ali i doveo do pada deonica i gubitka od 4 milijarde dolara za kompaniju Coca-Cola.

Naime, čim je seo na svoje mesto na konferenciji za štampu Ronaldo je pomerio dve flašice Coca-Cole koja je jedan od glavnih sponzora za EURO 2020 i zamenio ih flašicom vode, uz komentar: “Pijte vodu”. 

Nakon toga cena akcija Coca-Cole pala je sa 56,10 na 55,22 dolara, a tržišna vrednost ovog giganta pića otišla je sa 242 na 238 milijardi dolara, izgubivši time 4 milijarde dolara.

Portugalski kapiten je inače poznat kao fanatik kada je zdravlje u pitanju i ovim postupkom, o čemu pišu svi svetski mediji, jasno je rekao šta misli o gaziranom bezalkoholnom piću. 

Coca-Cola, koja je jedan od zvaničnih sponzora Euro 2020, odgovorila je nakon toga saopštenjem u kom se kaže da „svako ima pravo na svoje omiljeno piće“ i pravo na različite „ukuse i potrebe“, dok je portparol Euro 2020 rekao da se igračima na prvenstvu na konferencijama nude voda, kao i Coca-Cola i Coca-Cola Zero i naglasio da bez takvih sponzora ovo prvenstvo ne bi ni moglo da se održi.

Preporučujemo