Sotheby’s nekretnine, prisutne u tri države regiona

Crna Gora, Hrvatska i Srbija nalaze se na listi zemalja u kojima posluju partneri mreže Sotheby’s International Realty, čiji je posao da ekskluzivne luksuzne nekretnine predstave, ponude i prodaju potencijalnim investitorima. Kupci obično nisu samo bogati i moćni, oni imaju mnoštvo specifičnih zahteva, istančan ukus, i želju da u budućem vlasništvu lično uživaju.

Prva asocijacija na naziv Sotheby’s je aukcijska kuća, osnovana u Londonu sredinom 18. veka. Ona je tačna, pošto ime Sotheby’s ne može da nosi bilo ko. Ulazak čuvenog brenda na tržište nekretnina zasniva se na nekoliko nivoa strateških partnerstava, od kojih svako zadovoljava visoke standarde kvaliteta i profesionalizma. Na nivou pojedinačne države, partner Sotbija postaje odabrana agencija za nekretnine, spremna i sposobna da ponudi usluge pod imenom Sotheby’s International Realty. Predstavnici Sotheby’s-a nalaze se na svim kontinentima. U Evropi ih je u više od trideset zemalja, a u državama bivše Jugoslavije u tri – Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji.

Ponuda luksuznih nekretnina kod Sotheby’s -a u Srbiji trenutno je veoma skromna, sa samo tri stana u Beogradu. U Hrvatskoj se nudi više od pedeset stanova i kuća, a Crna Gora i ovom prilikom pokazuje jasnu nameru da se pozicionira kao ekskluzivna destinacija na turističkoj mapi Evrope. Lokalni partner nudi više od 130 luksuznih nekretnina, od kojih je pet za izdavanje, a ostale su za prodaju.

Sotheby’s tim u Crnoj Gori predvodi Niko Laković, osnivač agencije Luxury Homes i sajta Nekretnina.me. Nedavno su proslavili dve godine saradnje sa Sotbijem. Stigla su i važna priznanja svetske akreditacione kuće International Property Awards – za najbolju agenciju za nekretnine u Crnoj Gori, i najbolji veb sajt. 

Nika Lakovića pitamo koji faktori doprinose da neki kupac odluči da više miliona evra investira u nekretninu u Crnoj Gori, i to preko Sotheby’s partnera.

“Prisustvo velikog imena na tržištu svakako znači mnogo za reputaciju jedne zemlje i promovisanje njene poslovne klime. Kada je Sotheby’s International Realty u pitanju, korist je višestruka. Kriza na svetskom tržištu luksuznih nekretnina gotovo da ne postoji. U vremenima inflacije i pada berzanskih indeksa investitori se, upravo, odlučuju da ulažu u nekretnine, pa treba iskoristiti priliku i podržati promet preko uspešnih agencija, dokazano vođenih najvišim standardima”, kaže Laković.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde