Starbucks vraća legendarnog direktora, dok ne nađe drugog

Kevin Džonson odstupiće 4. aprila nakon pet godina na čelu kompanije, saopštio je američki lanac kafeterija Starbucks. Istovremeno će Hauard Šulc, koji je proveo decenije na čelu kompanije pre Džonsona, preuzeti dužnost privremenog izvršnog direktora i ponovno se pridružiti njenom odboru, dok Starbucks ne nađe novog, stalnog izvršnog direktora.

“Pre godinu dana rekao sam upravi da, kako se globalna pandemija bliži kraju, razmišljam o povlačenju iz Starbucks-a. Osećam da je to to, u mojih 13 godina provedenih u kompaniji”, kazao je u objavi Džonson, prenosi Investitor.me.

Džonson se pridružio upravi Starbucks-a 2009, a postao je predsednik i glavni operativni direktor, šest godina kasnije. Dužnost izvršnog direktora preuzeo je 2017, zamenivši Šulca.

Džonson će ostati konsultant kompanije i član upravnog odbora do septembra.

U video poruci, on je rekao da je “Starbucks bio dar u mom životu”, dodajući da je “ispunjen zahvalnošću i optimizmom za budućnost”.

„Ja sam obična osoba“

Šulc je čovek koji je od Starbucks-a stvorio ovo što je ta kompanija danas.  „Nemam završene MBA studije. Nisam studirao ni na jednom fakultetu iz Ajvi lige. Ja sam obična osoba poput vas koja je sanjala da pokuša i stvori sjajnu, izdržljivu kompaniju“, rekao je Šulc jednom prilikom.

U Starbucks-u je od 1982, kada je on imao samo 11 prodajnih mesta za kafu,  a kada se povukao sa mesta direktora 2018, kompanija je imala već 28.000 kafea u 77 zemalja širom sveta.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde