Tmall Global: Šansa za proboj srpskih proizvoda na kinesko tržište

Privredna komora pozvala je sve zainteresovane kompanije da od 19. do 21. januara učestvuju na Alibabinom „Virtuelnom samitu za nove prodavce Tmall Global“.

PKS u saopštenju poziva kompanije da iskoriste priliku da svoje proizvode i brendove predstave ogromnom kineskom tržištu.

„Ovo je velika šansa za sve naše kompanije da se predstave i nađu kupce na kineskom tržištu. Tmall Global je platforma za elektronsku trgovinu Alibaba grupe, i kao jedna od najposećenijih veb-lokacija za maloprodaju omogućava preduzećima širom sveta da svoje proizvode prodaju u Kini“, objasnio je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Platforma predstavlja i najveću prekograničnu B2C (business to consumer) platformu elektronske trgovine u Kini koja okuplja više od 26.000 stranih kompanija u 5.300 kategorija iz više od 84 zemlje i regiona, pomažući inostranim brendovima da dođu do 800 miliona potrošača koji u Kini kupuju preko Alibabe, saopštila je Privredna komora Srbije.

Vesović ističe da je Alibaba grupa u procesu uvođenja olakšavajućih mera za pristup Tmall Global platformi za zemlje kao što je Srbija, za brendove koji imaju potencijal da budu prepoznati i nađu kupce u Kini.

Na samitu će takođe biti predstavljeni poslovni modeli pogodni za mala i srednja preduzeća koja žele da njihovi proizvodi uđu u sektor maloprodaje u Kini. Stručnjaci Tmall Global informisaće vlasnike kompanija ili distrubutere brendova o raznim poslovnim rešenjima za plasman proizvoda na kinesko tržište na kome rastuća srednja i visoka klasa sve više kupuje uvozne proizvode iz celog sveta.

Predstavnici kompanija zainteresovani za učešće na virtuelnom samitu mogu da se do 15. januara registruju onlajn i dobiju sva dodatna obaveštenja o detaljima samita OVDE.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde