Više
  - Reklama -

  Usluga “telezdravlja” sve popularnija: Telemedico dostupan i na srpskom

  Još članaka iz ove rubrike

  Flashpoint Venture Capital, Uniqa Ventures, PKO VC, Black Pearls VC i Adamed uložili su u Telemedico platformu 5,5 miliona evra. Platforma uključuje konsultacije sa doktorom putem četa, videoa ili telefona, trijažu uz pomoć veštačke inteligencije i koordinacije, zakazivanje ličnih poseta i testiranja krvi. Konsultacije su čak dostupne na srpskom jeziku, piše xprimm.com, a prenosi portal Sve o novcu.

  Usluga „telezdravlja“ je porasla tokom pandemije zbog stalne potrebe za konsultacijama i drugim tipovima podrške: samo tokom 12 meseci putem Telemedico platforme je obavljeno milion konsultacija.

  Telemedico platforma je međutim osnovana još 2014. godine i poslovala je kroz B2B model, a glavni cilj bile su osiguravajuće kuće. Projektuje se da će se do kraja 2021. ostvarivati mesečno 250.000 konsultacija, a u mrežu je uključeno trenutno 600 doktora.

  Cilj je da se podrška pruži na što više jezika. Trenutno su konsultacije moguće na engleskom, španskom, poljskom, češkom, ruskom, ukrajinskom, srpskom, portugalskom, turskom i arapskom. Sledeći na listi su italijanski, francuski, grčki, nemački i rumunski.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo