Vlasnici Beograđanke se udružuju sa Rusima na projektima u Srbiji

Foto: Marera Properties

Marera Properties, vlasnik Beograđanke, BIGZ-a i drugih objekata u Srbiji, objavila je da se udružuje sa FSK Grupom – koja je građevinski investitor u Rusiji.

U saopštenju se navodi da su kompanije potpisale ugovor kojim započinju saradnju na budućim rezidencijalnim projektima u Srbiji.

“Marera Properties i FSK Grupa imaju za cilj da podignu rezidencijalne projekte na viši nivo, nudeći svež pristup konceptu, dizajnu, tehnologiji i održivosti”, navodi se.

Ko su vlasnici Beograđanke?

Marera Properties je jedan od vodećih Real Estate investitora na domaćem tržištu,  u svom portfoliju poseduje 200.000 m2 kancelarijskog, maloprodajnog i industrijskog prostora u vrednosti od gotovo 180 miliona evra. Najvažniji projekti kompanije su rekonstrukcija Kalemegdan biznis centra, Palate Beograd i zgrade BIGZ-a, dok su projekti u Makedonskoj 44 i Bulevaru kralja Aleksandra 79 nosioci značajnih arhitektonskih i urbanističkih priznanja.

U vlasništvu kompanije je i industrijski park Pobeda u Petrovaradinu – najveći industrijski park u Vojvodini, koji se prostire na 38 hektara, kao i maloprodajni objekti Forum shopping centar u Nišu i Forum Park u Zemunu.

Šta je FSK Grupa?

FSK Grupa posluje punih 18 godina, izgradivši u tom periodu više od 13,8 miliona kvadratnih metara prostora svih namena. Njihovi projekti premium klase u Moskvi i Sankt Peterburgu, kao i u Kalugi, Krasnodaru i Primorskom kraju, odražavaju posvećenost kompanije modernim konceptima stanovanja, što je rezultovalo i prestižnim priznanjem Urban Design & Architecture Design Award 2023 za rezidencijalni projekat Sidney City u Moskvi. Struktura FSK Grupe uključuje sopstvene proizvodne pogone, izvođače radova, konsalting i prodaju, telekom operatera i druge srodne biznise, koji su omogućili da samo u 2022. godini kompanija pusti u opticaj više od 500.000 novoizgrađenih kvadrata na tržište Rusije.

Obe kompanije će koristiti svoje raspoložive resurse u cilju realizacije maštovitih i transformacionih rezidencijalnih projekata koji suštinski obnavljalju i pojačavaju urbanu sliku grada i održivost životne sredine, navodi se u saopštenju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde