Zakerberga napustio direktor zadužen za razvoj digitalnih plaćanja

Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru kompanije Meta (nekada Facebook), Dejvid Markus, saopštio je da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na “nečem novom”.

Markus je nadgledao napore Facebook-a da razvije kriptovalutu poznatu kao „Diem“ i aplikaciju za digitalni novčanik pod nazivom “Novi”, a njegov odlazak predstavlja izazove za finansijsko-tehničku jedinicu kompanije, prenose agencije.

Izvršni direktor Mark Zakerberg je zahvalio Markusu na njegovom doprinosu razvoju Diema i drugim velikim razvojnim projektima kompanije.

“Ne bismo imali tako veliki zamah sa Diemom bez vašeg rukovodstva i zahvalan sam što ste od Meta napravili mesto gde pravimo velika ulaganja”, poručio je Zakerberg.

Markus se pridružio kompaniji iz PayPal-a 2014. godine i vodio je Facebook Messanger, pre nego što je prešao na rad na finansijskim alatima.

Meta je smanjila je globalne planove za Diem, projekat ranije poznat kao Libra, nakon zabrinutosti regulatora da bi servis mogao da dobije previše kontrole nad novčanim sistemom, omogući kriminal i naruši privatnost korisnika. Sam Markus je 2019.godine svedočio pred Kongresom u vezi ovog projekta. Na njegovo mesto, kako je saopštila kompanija stiže Stefan Kasriel koji je bio izvršni direktor kompanije Upwork i  kao Markus, bivši rukovodilac u PayPal-u. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde