Ananas (i zvanično) postao vlasnik sajtova Grouper i Paopao u Makedoniji

Ananas e-commerce, marketplace sa sedištem u Srbiji, kupio je od kompanije Payten 100% vlasništva u makedonskoj kompaniji Vebspot. Na ovaj način Ananas je postao vlasnik brendova za onlajn kupovinu Grouper.mk i Paopao.mk.

O nameri kupovine ovih makedonskih brendova pisalo se sredinom septembra.

Na makedonskom tržištu Grouper.mk poznat je po biznisu prodaje vaučera za usluge, dok nedavno lansirani sajt Paopao.mk predstavlja marketplace za onlajn kupovinu proizvoda. Akvizicija Grouper-a kao vodećeg ecommerce igrača na makedonskom tržištu sa skoro 300.000 korisnika i 3.000 trgovaca, predstavlja Ananasov prvi korak ka regionalnom širenju. Ova akvizicija će omogućiti Ananasu brz prodor na makedonsko tržište uz uvođenje Ananasovih novih koncepata i novina.

Marketplace Ananas deo je korporacije Delta Holding sa sedištem u Beogradu. Prve prodaje na ovom sajtu obavljene su u leto 2021, a danas Ananas svojim kupcima nudi više od 150.000 različitih proizvoda, putem razgranate mreže koju čini preko 200 partnera. Za manje od godinu dana, Ananas.rs posetilo je više od milion kupaca. Pokrećući Ananas, kompanija Delta Holding najavila je ambiciju da stvori regionalnog džina u onlajn trgovini i spremnost da u ovaj projekat u prvih pet godina uloži oko 100 miliona evra.

“Tržište u Makedoniji, kupci, ali i onlajn prodavci, ovom akvizicijom dobijaju sigurnog, lojalnog i dugoročnog partnera, spremnog da investira u razvoj ovog biznisa, ali i razvoj celokupnog e-commerca u Makedoniji. Imamo plan da u ovoj zemlji ponudimo najveći marketplace sa širokom ponudom, sigurnom i brzom dostavom, bezbednim plaćanjem i mnogim inovativnim rešenjima koja sada poznajemo samo na razvijenijim tržištima”, izjavio je Marko Carević, CEO Ananasa.

Na startu svog biznisa iz Ananasa su najavili da je tržište Srbije samo polazna tačka, a da je ambicija akcionara i same kompanije da se ovaj marketplace pojavi na tržištima u regionu Zapadnog Balkana.

“Sa reputacijom i snagom Delta Holdinga iza sebe, ali i sa inovativnim modelom poslovanja koji donosi ne samo Ananas već i njegovi globalni partneri poput Boston Consulting Group, HTEC i drugih, uvereni smo da ćemo kupcima čitavog regionu doneti novo iskustvo kupovine, a prodavcima pouzdanog partnera i mesto na kome mogu da realizuju najambicioznije poslovne planove”, kaže Marko Carević.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde