APR: Nagli porast firmi u Srbiji registrovanih za prodaju putem pošte ili interneta

U poslednje dve godine, a naročito od pojave koronavirusa, povećan je broj firmi u Srbiji koje su kao pretežnu delatnost registrovale trgovinu na malo posredstvom pošte ili preko interneta, objavila je Agencija za privredne registre (APR).

Kako pokazuju podaci APR-a, 2018. godine registrovano je 26 preduzetnika i privrednih društava ove delatnosti, a 2020. čak 445. U odnosu na 2019. za ovu delatnost se odlučilo 8 odsto više preduzetnika.

Najveći broj privrednih društava je registrovan za delatnost nespecijalizovane trgovine na veliko, računarsko programiranje, izgradnju stambenih i nestambenih zgrada, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, drumski prevoz tereta.

Među preduzetnicima preovlađuje delatnost restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, frizerski i kozmetički saloni, drumski prevoz tereta, održavanje i popravka motornih vozila.

Lista najzastupljenijih delatnosti se ne menja godinama, već se menja samo redosled delatnosti na toj listi. Ipak, u poslednje dve godine, a naročito od pojave virusa Covid-19 i porasta broja privrednih subjekata koji su prešli na prodaju svojih proizvoda putem on-lajn trgovine, porastao je i broj subjekata koji su, kao pretežnu delatnost, registrovali trgovinu na malo posredstvom pošte ili preko interneta.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde