Atlantic Grupa investira u Srbiji 100 miliona evra

Foto: Atlantic Grupa

Atlantic Štark, kompanija iz sastava Atlantic Grupe, i nemačka razvojna finansijska institucija DEG (Deutsche Entwicklungs Gesellschaft), potpisali su ugovor o kreditu od 20 miliona evra, saopštili su iz Atlantic Grupe.

Potpisani kreditni aranžman, kako se navodi, deo je investicionog ciklusa od preko 100 miliona evra koji Atlantic Grupa planira kroz naredne tri godine u Srbiji.

Konkretan finansijski paket odnosi se primarno na modernizaciju i povećanje proizvodnih i logističkih kapaciteta u Atlantic Štarku. Atlantic planira i dodatna ulaganja u nove proizvodne pogone te stvaranje regionalnog centra za proizvodnju i razvoj poslovanja sa kafom.

Iz Atlantic Grupe navode kako na tržištu Srbije planiraju ulaganje od preko 100 miliona evra kroz naredne tri godine. Investicijski ciklus već je počeo i dosad je realizovano preko 15 miliona evra ulaganja.

Najveći deo navedenog ulaganja, gotovo 53 miliona evra, odnosi se na proizvodne i logističke kapacitete u Atlantic Štarku, pre svega novu fabriku Smokija, što predstavlja najveću pojedinačnu investiciju Atlantic Grupe.

Ostala ulaganja tiču se distribucije i kafe.

Kafa je poseban segment jer se i dalje čeka odobrenje Atlantic Grupi od strane Komisije za zaštitu konkurencije da kupi Strauss Adriatic za 40 miliona evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde