Više
  - Reklama -

  Beograd: Prva linija metroa gotova do 2028. godine

  Još članaka iz ove rubrike

  Danas je potpisan zajednički memorandum o izgradnji beogradskog metroa između Vlade Srbije, grada Beograda, kineske kompanije “Power China” i francuskih kompanija “Alstom” i “Egis Rail”.

  Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je tim sporazumom definisana prava francuskih i kineskih kompanija koje će raditi na izgradnji metroa i dodao da će Francuzi raditi na elektromašinskog delu, dok će Kinezi izvoditi građevinske radove.

  Početak izgradnje prve linije beogradskog metroa od Železnika do Mirijeva počeće krajem godine, a mogla bi biti do 2028. godine, saopšteno je.

  Vrednost sporazuma je 581 milion evra, od kojih je 127 miliona evra namenjeno unapređenju efikasnosti elektrodistributivne mreže, dok će 454 biti uloženo u izgradnju prve linije metroa.

  Potpredsednik grupe “Alstom” Filip Delur zahvalio je srpskim partnerima na saradnji i naveo da će Beogradski metro biti izgrađen po najnovijoj tehnologiji.

  “Počeli smo sjajnu saradnju. Ponosni smo zato što ćemo moći da obezbedimo naše najnovije i najbolje tehnologije potpuno automatizovanog metroa”, rekao je Delur, prenosi RTS.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo