Bezos obećao dve milijarde za obnovu prirode

Američki milijarder i osnivač Amazona Džef Bezos obećao je dve milijarde dolara za direktnu obnovu prirode i transformaciju prehrambenog sistema, u sklopu fonda „Bezos Earth” za „borbu protiv klimatskih promena, unapređenje prirode i unapređenje ekološke pravde i ekonomskih mogućnosti”.

„Moramo da sačuvamo ono što još imamo, moramo da obnovimo ono sto smo izgubili, i moramo da uzgajamo ono što nam je potrebno da bismo živeli bez uništavanja planete za buduće generacije”, izjavio je Bezos na klimatskom samitu COP26 u Glazgovu, a prenosi CNN.

Njegova najava dolazi u trenutku kada su svetski lideri na COP26 istakli da je neophodno da privatni sektor odigra veću ulogu u klimatskim akcijama.

Osnivač Amazona je ranije najavio da će u njegov fond u ovoj deceniji potrošiti 10 milijardi dolara na borbu protiv klimatskih promena.

Bezos je rekao da ga je njegov let u svemir podsetio da je priroda krhka, da Zemlja ima ograničenja i da je atmosfera tanka.

Svemir i kompanija “Blue Origin” su Bezosov fokus od kada je u julu napustio mesto izvršnog direktora Amazona,  a zanimljivo je da američki mediji potenciraju da bi upravo ova privatna kompanija za svemirska putovanja mogla postati štetna po životnu sredinu kako postaje sve popularnija. Bezos je do sada uložio milijarde dolara u Blue Origin.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde