Više
  - Reklama -

  Biznis koji cveta tokom pandemije – kućni ljubimci

  Još članaka iz ove rubrike

  Nedavno je kompanija Petco treći put u svojoj 55-godišnjoj istoriji izašla na berzu sa inicijalnom javnom ponudom (IPO) i berza ih je dočekala raširenih ruku.

  Kompanija koja se bavi prodajom hrane i potrepština za kućne ljubimce skupila je 817 miliona dolara, akcije su porasle za 56 odsto, a vrednost Petcoa na tržištu sada je 6,2 milijarde dolara.

  Petco je doživeo preobražaj 2016.godine kada je postao privatna kompanija, uložen je veliki novac u e-commerce i građenje veterinarskih i drugih online servisa, sve u cilju da Petco postane «jed(i)na stanica» za vlasnike kućnih ljubimaca.

  Njihove prodavnice nisu više samo mesto za «ulepšavanje» ljubimaca, već i neka vrsta magacina iz kojeg se sada isporučuje roba.

  Međutim, Petco ima veliku konkurenciju u brendu Chewy koja je jedna od kompanija označena za najveće dobitnike pandemije.  U proteklih godinu dana njihove akcije porasle su za 273 odsto, a ove godine već 27 odsto.

  Obe kompanije profitiraju od povećanog broja udomljavanja životinja u SAD tokom pandemije, a stručnjaci smatraju da će ovaj biznis rasti i nakon što se pandemija završi.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo