„Čitulja“ za Superligu Evrope

Superligi Evrope već na društvenim mrežama objavljuju “čitulje”, a nakon saopštenja šest klubova iz Engleske da se neće priključiti takmičenju, javnost je sigurno da je ostvarena pobeda. Veliki pritisak navijača, UEFA, FIFA i fudbalskih radnika uradio je očigledno plodom.

Međutim, tako ne misle čelnici novog takmičenja.

Šest preostalih klubova fudbalske Superlige poručilo je tokom noći kako će nastaviti s planiranim organizovanjem takmičenja bogatih bez obzira na istupanje šest engleskih klubova.

Uprkos objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvereni da je naš predlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Evropske unije što je potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu“, navedeno je u zajedničkom saopštenju Real Madrida, Atletika, Barselone, Juventusa, Milana i Intera, jedinih preostalih klubova koji su i dalje za ovo takmičenje i koji kako piše španska “Marca” engleskim klubovima prete tužbom.

„S obzirom na aktualnu situaciju, razmislićemo o najadekvatnijim koracima kako bi smo remodelirali ovaj naš projekt, uvek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo te potenciramo isplate solidarnosti čitavoj fudbalskoj zajednici“, dodali su u saopštenju.

Međutim, noć je i to promenila pa se sada već čuju glasovi da italijanski klubovi nameravaju da učine isto kao kolege iz Engleske. Ideja o Superligi Evrope, možda nije uništena, ali je sigurno za sada bar suspendovana.

Kako se sve promenilo za dva dana, govore i izveštaji sa berze. Nakon što se vest o osnivanju Superlige pojavila u medijima akcije Juventusa i Mančester Junajteda skočile su 18, odnosno 11 odsto, dok su juče pale za četiri, odnosno šest odsto.

Kako smo ranije pisali, ova nova liga nudi primamljive finansijske uslove, a kako su pisali mediji za klubove osnivače već je spremno 3,5 milijardi evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde