Bonitet upitnik: Dubravka Đedović

  • Dubravka Đedović je članica Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke zadužena za poslove sa privredom i investiciono bankarstvo.
  • Preko 16 godina provela je u Evropskoj investicionoj banci, gde je stigla do mesta direktorke Regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan.
  • Dubravka Đedović diplomirala je bankarstvo i finansije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a magistrirala finansije i menadžment na SDA Bocconi Univerzitetu u Milanu i Anderson školi mendžmenta u Los Anđelesu.

Kako ste zaradili prvi novac?

Prvi novac (ako ne računam džeparac od usisavanja kuće (smeh) ) zaradila sam s 21 godinom, kao prevodilac u medijima, a ubrzo kasnije kao televizijski producent za jednu od najvećih medijskih/televizijskih kompanija na svetu. Pre nego što sam ušla u svet bankarstva…

Ko je osoba od koje ste najviše naučili?

Dobro pitanje – trudim se da od svakoga u svojoj okolini i šire nešto naučim svakog dana. Svakako, od svog oca, koji je za mene bio uzor u svakom smislu. Čovek rodom sa sela, koji je živeo u veoma teškim okolnostima, uspeo je da studira dva fakulteta, a zatim je i čitav svoj život učio i usavršavao se, kako privatno tako i profesionalno.

Koja je vaša najveća životna promena?

Menjanje zemalja i gradova u kojima sam živela, a promenila sam ih – dosta. Nakon Beograda, od svoje 24. godine živela sam u Rimu, pa u Milanu, u Parizu, a nakon toga u Los Anđelesu i najduže u Luksemburgu. Evo me, opet, nazad u Beogradu.

Šta je za vas novac?

Sredstvo koje olakšava život i koje treba zarađivati i trošiti! Niko odavde neće izaći živ, ne zna se šta nosi dan a šta nosi noć, treba uživati u trenutnom momentu, a novac nam to olakšava!

Koji je vaš najveći poslovni propust?

Pa pošto je propust, verovatno ne znam šta bi bilo da je bilo. Šanse ne propuštam, jer sam  doslovno svaku koja mi se pružila, i iskoristila!

Koga pitate za savet kada donosite važnu odluku?

Uglavnom sebe i svoju intuiciju.

Koje su danas po vašem mišljenju najcenjenije vrline?

Ljubaznost, srdačnost i spremnost da drugima pomognemo.

Ko je za vas ‘čovek od boniteta’?

Za mene je to – Angela Merkel. Neverovatno mnogo je uradila za političku i ekonomsku stabilizaciju u Evropi i šire, za 16 godina koliko je bila na vlasti.

Kako će izgledati svet 2050. godine?

Evropa će, u velikoj meri, biti karbon neutralna, za razliku od ostatka sveta, dok će nas umesto autobusa ponegde prevoziti i električni avioni u gusto naseljenim gradovima. I da, verovatno ćemo koristiti neki iPhone 30. (smeh)

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde