Česi kupili slovenačkog proizvođača obuće

Češki K&H postao je vlasnik slovenačkog proizvođača obuće, Alpine Žiri, javlja Seebiz.

Kako je saopštilo Društvo za upravljanje potraživanjima banaka (DUTB) dosadašnji većinski vlasnik Alpine, K&H je izabran zbog strategije  rasta uz zadržavanje broja zaposlenih i sedišta u Žiriju.

DUTB je postao većinski vlasnik Alpine 2015. godine, a za to vreme je firmi odobrio ukupno nešto manje od 24 miliona evra kredita i omogućio gotovo 20 miliona evra konverzije duga u vlasnički kapital, navodi se u saopštenju.

„Veliki interes zainteresovanih investitora i visoka ostvarena vrednost za poreske obveznike dokaz su da je vreme za prodaju bilo prikladno“, napisali su iz DUTB-a. Naime, 10 potencijalnih investitora, kako iz Slovenije tako i iz inostranstva, pokazalo je ozbiljan interes za kupovinu.

Prema njihovim rečima, kupac K&H odabran je ne samo zbog najveće finansijske ponude, već i zbog buduće razvojne strategije Alpine. Novi vlasnik, koji je upravi i predstavnicima radničkog veća i sindikata već izneo razloge za kupovinu Alpine i buduće planove s firmom, fokusiraće se na restrukturiranje i unapređenje proizvodnje, prodaje, odnosa s poslovnim partnerima i dalji razvoj Alpine i njenih proizvoda.

K&H je deo Franco Grupe koju čini 30 firmi s ključnim delatnostima u Češkoj, Slovačkoj i Austriji, te brojni kupci iz Evrope, Afrike i Azije. Reč je o uspešnoj porodičnoj firmi s češkom registracijom u vlasništvu Františeka Pivode i njegova dva sina, pojašnjavaju iz DUTB-a.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde