Više
  - Reklama -

  Crna Gora: Prva krava plaćena bitcoinom

  Još članaka iz ove rubrike

  U Crnoj Gori je prodata prva krava koja je plaćena bitcoinima, objavio je crnogorski portal Seljak.me i naveo da je krava, kojoj je zbog valute kojom je plaćena dato ime Bitkoinka, prodata za oko 0,03 bitcoina što, kako se navodi, iznosi oko 1.350 evra.

  Na sajtu poljoprivredne zadruge Seljak.me navodi se da je ovo prvo digitalno selo koje je u Crnoj Gori povezalo kupce i prodavce poljoprivrednih proizvoda i uvelo senzor teljenja i pametnu ogrlicu sada otišlo i korak dalje i organizovalo kupoprodaju krave i to pomoću bitcoina.

  Navodi se takođe da će se potencijali bitcoina tek ispoljiti u bliskoj budućnosti i da je transakcija uspešno realizovana zahvaljujući agentu za kriptovalute, Novaku Svrkoti.

  Anđela Bojić koja je kupila Bitkoinku rekla je za Seljak.me da se razlozi za ovakav potez nalaze u spoju poljoprivrede i modernih tehnologija.

  „Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu smatram da budućnost poljoprivrede leži u zdravom spoju poljoprivrede i tehnologije“ rekla je ona.

  Digitalizacija je tu da poljoprivrednu proizvodnju podigne na jedan veći nivo, uz poštovanje postulata klasičnih pristupa, digitalizaija olakšava, ubrzava, oplemenjuje i modernizuje poljoprivredni proces, zato svi trebamo biti spremni da učimo, prihvatamo nove izazove, ali i da otvorimo novo polje, pa čak i ovo, kupoprodaju poljoprivrednih dobara kriptovalutama,navodi tim portala Seljak.me.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo