Dragan Šolak kupio još jedan fudbalski klub

Foto: United grupa

Sport Republic, investiciona firma iz Londona čiji je glavni investitor Dragan Šolak, osnivač United grupe i jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, preuzeo je francuski fudbalski klub Valensijen.

Ekipa koja se takmiči u francuskoj Ligi 2, postala je treći klub, posle engleskog Sautemptona i turskog Goztepea, u vlasništvu ove kompanije. Detalji kupovine nisu saopšteni.

„Valensijen je veliki klub sa dosta potencijala. Ima bogatu istoriju, veliku i vernu bazu navijača, odličan stadion i jednu od najboljih akademija u Francuskoj. Nije samo atraktivan po sebi, već i kao klub koji će se savršeno uklopiti u našu grupu. Uzbuđeni smo da krenemo sa radom i implementiramo strategije za izvlačenje maksimuma“, rekao je suosnivač „Sport republic“-a, Rasmus Ankersen, prenosi portal Nova.

Ovim je kompletiran ranije najavljen plan kompanije iz Londona o kupovini tri fudbalska kluba.

Valensijen iza sebe ima jednu od najgorih sezona u istoriji, pošto je za dlaku izbegao ispadanje u treću ligu francuskog fudbala, te nema dileme da bi ovo mogla da bude prekretnica i korak ka pravljenju stabilnog člana Lige 1 koji će se boriti za najviše ciljeve.

U istoriji ovaj klub je dva puta osvojio titulu prvaka Lige 2, jednom titulu prvaka treće lige, i jednom trofej namenjen pobedniku amaterske lige Francuske.

Podsećamo, „Sport Republic“ je Sautempton kupio u januaru 2022. godine, dok je vlasništvo nad turskim timom preuzeo u avgustu iste godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde