Dražen Šumić je novi direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji

Foto: MDCS

Microsoft razvojni centar u Srbiji (MDCS) objavio je da će novi direktor ovog centra biti Dražen Šumić.

Dražen Šumić, sa statusom Microsoft Partnera, će biti zadužen za dalji strateški razvoj centra u Beogradu, koji je odavno izgradio svojevrstan imidž unutar globalne kompanije i važi za jedan od najvažnijih razvojnih centara u Evropi, saopšteno je.

Ova informacija dolazi nekoliko dana nakon što je Bloomberg Adria objavila da centar napušta Dejan Cvetković, tehnički direktor. Cvetković se navodi kao jedan od najzaslužnijih ljudi za dolazak tehnološkog giganta u Srbiju. Informaciju o tome potvrdio je i sam Cvetković, navodeći da je spreman za novo poglavlje u karijeri.

Novi direktor Šumić je za medije rekao da centar nastavlja put “vizije da postane glavni centar razvoja za Istočnu Evropu u Microsoft-u, sa centralnim kampusom u Beogradu.”

 “Kako bismo ostvarili zacrtano suština je u svakodnevnom napredovanju i nadogradnji znanja, jer živimo industriju koja isključivo ceni inovacije”, kaže Šumić.

Šumić je u Čačku završio Gimnaziju, a potom ETF u Beogradu 2003, na kom je magistrirao 2008. Softverskim inženjerstvom se bavi od kraja studija do danas. Microsoft-u se pridružio 2011- godine, kao Product Manager u SQL timu, a tokom poslednjih 8 godina je vodio Product Management i Data Science timove za Azure cloud servise i SQL Server. Stutus Partnera u kompaniji stekao je u septembru prošle godine.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde