Hiljade i hiljade bankara sa tabletima juriće bogate klijente u Kini

Procene kažu da će srednju klasu u Kini do 2028.godine činiti gotovo 600 miliona ljudi. Činjenica da Azija postaje mesto odakle dolazi sve više milijardera, bio je alarm za jednu veliku banku.

Bez obzira što je na tržištu Kine prisutna još od 1984.godine i da je i dalje strana banka sa najviše filijala u ovoj zemlji, HSBC rešio je da svoja 4 top direktora pošalje na rad u Hong Kong kako bi tamo radili na razvoju svog novog projekta pod nazivom HSBC Pinnacle. Cilj je “zgrabiti” što više od tog tržišta i tako preteći konkurente. 

Celom operacijom upravlja Trista Sun, čiji je plan da zaposli 3,000 bankara koji će sa tabletom u rukama “juriti” bogate klijente. Ona je već napravila fintech platformu u Šangaju, prvu stranu platformu te vrste na teritoriji Kine. Konkurencija nisu samo tradicionalni rivali Goldman Sachs i JP Morgan, koji već operišu po Kini, već i domaće platforme koje kontrolišu divovi poput Alibabe i Tencenta.

HSBC u svojim fondovima ima preko 1,6 biliona dolara iz biznisa sa upravljanjem imovinom koji koristi bogatija klijentela, a polovina tog fonda dolazi iz Azije, piše BBC.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde