Indijci stvorili četvrtu najveću svetsku banku

Foto: HDFC Bank

Najveći privatni zajmodavac u Indiji HDFC Banka završila je spajanje sa Housing Development Finance Corporation, najvećim hipotekarnim zajmodavcem u zemlji.

Ovaj dogovor stvara novi entitet u borbi sa najvećim svetskim bankama.

Spajanje je stupilo na snagu 1. jula, nakon odobrenja akcionara i regulatora.

Spojeni entitet biće četvrta najveća svetska banka po tržišnoj kapitalizaciji – iza JPMorgan Chase, Industrijske i komercijalne banke Kine i Bank of America, smatraju analitičari.

„Ovo je odlučujući događaj na našem putu i ​​uveren sam da će nam naša kombinovana snaga omogućiti da stvorimo holistički ekosistem finansijskih usluga“, rekao je u petak Saši Jagdišan, izvršni direktor HDFC banke.

Tržišnu kapitalizacija od 172 milijarde dolara

Spajanje je obavljeno u subotu, oko 15 meseci nakon što je ugovor prvi put objavljen.

HDFC banka je u aprilu prošle godine objavila da će kupiti svoju matičnu kompaniju Housing Development Finance Corporation, najvećeg zajmodavca za stambeno finansiranje u Indiji, u ugovoru o svim akcijama vrednim 40 milijardi dolara.

Novi entitet sada ima tržišnu kapitalizaciju od približno 172 milijarde dolara. U prezentaciji HDFC investitorima, hipotekarni zajmodavac je istakao da ova sinergija uključuje pristup nižim troškovima finansiranja, operativnu efikasnost i širu distributivnu mrežu HDFC-a.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde