Slovenac menja jednog od najbogatijih u regionu na čelu kompanije

Foto: ENNA

Pavao Vujnovac, jedan od najbogatijih ljudi u regionu, povlači se sa mesta predsednika Uprave Energie Naturalis (ENNA).

Rukovodeću funkciju u kompaniji napušta i Damir Spudić, dosadašnji CFO, a on i Vujnovac u ENNA-a će u budućnosti preuzeti nadzorne funkcije, baš kao što to čine i u drugim kompanijama i projektima u kojima se Vujnovac pojavljuje kao investitor.

U megakorporaciji ENNA objedinjeno je dvadesetak kompanija, između ostalih Prvo plinarsko društvo (PPD grupa), Transport, Luka Ploče, ICT, Zadužbina Novo sutra, ENNA Agro, ENNA Opskrba…

Mediji u Hrvatskoj kao iznenađenje prenose vest da će Vujnovca na pozicijski prvog čoveka zameniti iskusni slovenački menadžer Boštjan Napast (na slici).

“Čoveka kao što je Boštjan dugo sam želeo da vidim u našem timu. Drago mi je da su se okolnosti poklopile i da se moja želja sada realizovala. On je vrhunski profesionalac s velikim iskustvom u energetici i sjajnim rezultatima u logistici. Cenim njegove ljudske i profesionalne kvalitete i verujem da ENNA grupi donosi upravo ono što nam treba u zahtevnim planovima koje smo zacrtali. Upravljanje ENNA grupom mu prepuštam s punim poverenjem i imaće moju punu podršku kao i podršku celog sistema,” izjavio je vlasnik i dosadašnji predsednik uprave ENNA Pavao Vujnovac, prenosi Seebiz.

Boštjan Napast je univerzitetski diplomirani inženjer mašinstva. Profesionalnu karijeru započeo je 1995. godine u firmi Projekta inženjering d.o.o. u Ptuju kao projektant mašinskih instalacija. Karijeru je nastavio kao vodeći projektant u mariborskoj Menerga Energie-Technologie d.o.o. Godine 1998. zaposlio se u Petrolu d.d., gde je radio na više rukovodećih funkcija.

Godine 2011. preuzima vođenje kompanije Geoplin doo, koju kroz deset godina uspešno transformiše iz lokalne u regionalnu kompaniju.

Njegov petogodišnji mandat predsednika Uprave Luke Koper d.o.o. d. započela je odlukom Nadzornog odbora društva od 3.12.2021. a tu je funkciju napustio pre samo nekoliko nedelja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde