MK Group otvorila Petram – 100 miliona evra vredna investicija u hrvatski turizam

Foto: MK Group./ Nebojša Tatomirov

MK Group otvorila je Petram Resort & Residences u Savudriji, jedinstveni hotelsko-rezidencijalni kompleks sa pet zvezdica.

Petram Resort & Residences predstavlja investiciju MK Group u hrvatski turizam, čija vrednost iznosi više od 100 miliona evra, koja je realizovana u partnerstvu sa kompanijom Aleksandar Group.

MK Group otvorila Petram – 100 miliona evra vredna investicija u hrvatski turizam

Kompleks se prostire na gotovo 85.000 m2, a sadrži 55 vila i 197 apartmana modernog dizajna, izgrađenih prema najvišim standardima zelene gradnje. Pored smeštajnih kapaciteta dostupnih za najam ili kupovinu, u sklopu resorta gostima su na raspolaganju tri restorana, dva bazena, plaža, wellness i sportski sadržaji, ali i property menadžment uz 24-časovnu podršku. Zaštitni znak Petrama je najduži infinity rooftop bazen u Evropi, dug 105 metara.

„Ovaj projekat je sinergija bogatog iskustva koje Aleksandar Group ima u građevinarstvu sa preko 2 miliona izgrađenih kvadrata, i ekspertize MK Group koja posluje u luksuznom hotelijerstvu već 15 godina. Ušli smo u ovaj projekat verujući u potencijale Savudrije, a Petram je za nas postao simbol nove, kosmopolitske Istre. Razvoj ove destinacije uz očuvanje njenih vrednosti, jedno je od obećanja koje MK Group daje u godini velikog jubileja, kada slavimo 40 godina stvaranja“, poručio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group.

Na projektu izgradnje Petram Resorta u protekle dve godine učestvovalo je više od 100 građevinskih kompanija, preko 60 dobavljača različite opreme, kao i više od 1700 radnika. Ovo je druga velika investicija MK Group na području Savudrije, gde već uspešno posluje hotel Kempinski Adriatic koji je u vlasništvu ove kompanije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde