Više

  Integracija dve osiguravajuće kuće u BiH

  PRATITE NAS

  Poslednji članci iz ove rubrike

  Agencija za nadzor osiguranja Federacije BiH odobrila je u ponedeljak ASA osiguranju preuzimanje 86,46 odsto udela u Central osiguranju, koje je ranije bilo pred zaključenjem ugovora o prodaji Croatia osiguranju, ali taj posao je u međuvremenu otkazan.

  Kako su saopštili iz ASA Finance, koji je većinski vlasnik ASA osiguranja, odobrena je kupovina 41.513 deonica Central osiguranja u ukupnoj vrednosti 25,6 miliona maraka (oko 13 miliona evra), prenosi Seebiz.

  ASA osiguranje se po ostvarenoj premiji u prošloj godini nalazi na 8. mestu po veličini u Federaciji BiH, dok je Central osiguranje bilo sedmo. Njihovim integrisanjem, ta će osiguravajuća grupacija biti u samome vrhu po nivou ostvarene premije.

  Ranije su ASA Osiguranje i Central Osiguranje potpisali ugovor o strateškom partnerstvu u cilju daljnjeg razvoja i rasta domaćeg sektora osiguranja.

  Central osiguranje je 2018. sklopilo okvirni sporazum s Croatia osiguranjem, ali je hrvatska osiguravajuća kuća odustala od kupovine sarajevskog društva iako je transakcija dobila odobrenje Konkurencijskog vijeća BiH.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo