IT firma Saga dobila novog vlasnika

Foto: Envato Elements / MegiasD

Ključne tačke
  • Noventiq, globalni provajder rešenja i usluga za digitalnu transformaciju i sajber bezbednost, preuzeo je većinski udeo u kompaniji Saga.
  • Zatvaranjem ugovora, Saga i sve ćerke kompanije New Frontier Grupe nastaviće da posluju pod svojim postojećim brendom.
  • Saga je osnovana 1989.godine i jedan je od lidera na polju digitalne transformacije. Ima preko 500 zaposlenih i radi u više od 25 država.

Noventiq, globalni provajder rešenja i usluga za digitalnu transformaciju i sajber bezbednost, preuzeo je većinski udeo u kompaniji Saga. Vrednost akvizicije nije saopštena.

Transakcija pojačava prisustvo Noventiq-a u istočnoj Evropi, kao i otvaranje drugih tržišta kao što su Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija, navodi se u saopštenju.

Zatvaranjem ugovora, Saga i sve ćerke kompanije New Frontier Grupe nastaviće da posluju pod svojim postojećim brendom uz integraciju imena Noventiq u svoj logo. Grupa, koja će zadržati sedište u Beogradu, takođe će zadržati svoju bazu zaposlenih, a i dalje će je voditi sadašnji menadžerski tim i predsednik Nadzornog odbora Sage Dejan Popović.

On je rekao da je veoma uzbuđen zbog najave zatvaranja ovog posla jer to podrazumeva “da će sada Saga i svi njeni klijenti imati koristi od jakih veza i odnosa Noventiq-a na globalnom nivou sa vrhunskim IT liderima kao što su AVS, Google, Microsoft, VMVare i mnogi drugi.

“Takođe smo veoma željni da radimo zajedno sa njihovom radnom snagom od skoro 5.900 zaposlenih, svi sa izuzetnim veštinama.”

Saga je osnovana 1989.godine i jedan je od lidera na polju digitalne transformacije. Ima preko 500 zaposlenih i radi u više od 25 država. 2009. godine Saga je postala deo New Frontier Group.

Šta je Noventiq?

Noventiq je vodeći globalni provajder rešenja i usluga u oblasti digitalne transformacije i sajber bezbednosti, sa sedištem i listom u Londonu. Kompanija omogućava, olakšava i ubrzava digitalnu transformaciju za poslovanje svojih klijenata, povezujući 75.000+ organizacija iz svih sektora sa stotinama najboljih u klasi IT dobavljača, zajedno sa sopstvenim uslugama i rešenjima.

Noventiq-ovih 5.900 zaposlenih radi u skoro 60 zemalja širom Azije, Latinske Amerike, istočne Evrope i Afrike – tržišta sa značajnim potencijalom rasta.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde