Više
  - Reklama -

  Kada kreće novi paket ekonomskih mera?

  Još članaka iz ove rubrike

  Novi paket ekonomskih mera vredan je 2,5 milijardi evra, a prve pare na računu, već u martu, dobiće preduzetnici i vlasnici malih i srednjih preduzeća. Oni će novac dobijati i u aprilu i u maju, a od maja kreće i novčana pomoć za građane.

  Svaki preduzetnik i radnik zaposlen u mikro, malim i srednjim preduzećima po novom paketu ekonomskih mera primiće ukupno po 48.000 dinara. Država će im za svakog radnika isplatiti tri puta po 50 odsto minimalne zarade koja danas iznosi oko 32.000 dinara mesečno.

  Paket je vredan ukupno 2,5 milijardi evra, a pomoć stiže već u martu.

  Kada je reč o velikim preduzećima, još ne postoji odluka o tome hoće li i njih država pomagati. Rade se analize, a dosadašnje su pokazale da je kod velikih preduzeća 25 njih imalo pad veći od 70 odsto, dok je kod malih preduzeća više od 10.000 zabeležilo akav pad.

  Kao i kod prethodnog paketa mera, pravo na minimalac imaće prijavljeni radnici.

  Ranije je najavljena i takozvana sektorska podrška, za delatnosti koje su najpogođenije pandemijom koronavirusa, pa će tako prevoznici dobiti 600 evra po autobusu u narednih šest meseci. To je podrška za sektor prevoznika putnika u drumskom saobraćaju i autobuskih stanica, koji su najugroženiji i cilj je da se oni sačuvaju.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo