Kako tvoji dinari da rade za tebe

Ekonomska neizvesnost na globalnom tržištu prisutna je već duži vremenski period, te mnogi svoje investicione planove odlažu ili stopiraju. Analitičari savetuju da je sada najmudrija investicija oročena štednja u bankama, u dinarima. Dinarska štednja i dalje je isplativija od devizne, pokazuju podaci NBS, i taj vid štednje raste iz meseca u mesec od juna 2022. godine. Prinos od kamata, na oročenje od 12 meseci može doneti znatno više benefita od potencijalnih ulaganja u različitim oblastima, a posebno treba uzeti u obzir nivo sigurnosti koje ova vrsta ulaganja pruža.

Kao jedna od sistemski najvažnijih banaka na tržištu, UniCredit Bank prepoznaje prave prilike za dobrobit svojih klijenata, te je tako formirana i specijalna ponuda za štednju u dinarima koja važi do 31.marta 2023. godine. Naime, NKS od 5,2% na dinare i EKS od 5,27%, kijentima se prema odluci NBS omogućava štednja bez poreza na prihod od kapitala, a ukoliko vrše konverziju valute radi uplate dinara na štednju, isplata po povoljnijem kursu u odnosu na redovan, što je praktično način da “dinari rade za klijenta”.

Reprezentativni primer: Ponuda važi za nove depozite od 01.02. do 31.03.2023. godine. Reprezentativni primer za Oročenu štednju u dinarima: Klasičan oročeni depozit u valuti RSD; iznos 1.000.000,00 RSD ; NKS fiksna, na godišnjem nivou: 5,20%; EKS 5.27%. Kamata se obračunava primenom proporcionalnog metoda; *Period oročenja: 12 meseci; Ukupan znos koji će korisnik primiti nakon perioda oročenja 1.052.722,22 RSD, ukupan i znos neto kamate: 52.722,22 RSD. Nema kriterijuma za indeksiranje depozita. U slučaju prevremenog razoročenja, Banka ne obračunava i ne naplaćuje kamatu za period od zaključenja ugovora do dana razoročenja. Obračun rađen na dan 01.02.2023. godine. Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u R. Srbiji. Preduslov za oročenu štednju je otvoren Paket račun Štednje koji je besplatan. U slučaju konverzije radi deponovanja dinara nudimo primenu povoljnijeg kursa u odnosu na redovan za minimalan iznos od 10.000 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde